Sorin Grindeanu: O veste extraordinara, economia a crescut in primul trimestru cu mult peste estimarile initiale!
Economie

Sorin Grindeanu: O veste extraordinara, economia a crescut in primul trimestru cu mult peste estimarile initiale!

16 mai 2017

Premierul Sorin Grindeanu saluta datele publicate de Institutul National de Statistica (INS), potrivit carora economia romaneasca a crescut in primul trimestru al acestui an cu 5,7% fata de aceeasi perioada din 2016, depasind estimarile. Premierul spune ca este responsabilitatea guvernantilor ca aceasta crestere sa fie resimtita de toti romanii.

”O veste extraordinara pentru Romania! Economia a crescut cu 5,7% in primul trimestru al lui 2017, fata de aceeasi perioada din 2016, cu mult peste estimarile initiale! Responsabilitatea noastra este ca aceasta crestere sa fie resimtita de toti romanii”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Economia romaneasca a crescut in primul trimestru al acestui an cu 5,7%, pe serie bruta, fata de aceeasi perioada din 2016, arata primele estimari publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), care depasesc sensibil prognozele analistilor.

In 2016, economia romaneasca a crescut cu 4,8%, cel mai inalt ritm de dupa 2008. In 2015, economia romaneasca a avansat cu 3,9%.

Pentru intregul an 2017, guvernul mizeaza pe o crestere economica de 5,2%, in timp ce institutiile internationale si cei mai multi analisti financiari estimeaza un ritm cuprins intre 4% si 4,5%.

Sursa: News.ro

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook