Deveniti celebri si in strainatate, romii si-au construit acasa palate care mai de care mai falnice, in care turnuletele si inscriptiile haioase se inteleg de minune. De exemplu, potrivit ziarului Adevarul, in varful caselor, romii din judetul Hunedoara si-au pus fie celebrul turn Eiffel, fie sigla Mercedes, fie statuia Libertatii din New York.

Pe langa aceste decoratiuni, apar si dedicatii catre copiii neamului sau porecla proprietarului! In Oltenia, se imita cladiri celebre, precum tribunalul din Caracal, copiat de renumitul si regretatul Dan Finutu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

In replica, in concursul de copiat arhitecturi faimoase s-au inscris si romii din Republica Moldova, orasul Soroca, din nord-estul tarii, avand mai multe asemenea "reusite".

Intr-un reportaj realizat de Publika.md, se vorbeste despre "Dealul Romilor" din localitate, acolo unde traiesc 2000 de romi, care si-au facut palate intr-o zona obisnuita cu saracia. Stabiliti de peste 300 de ani in zona, romii si-au ridicat vile care seamana perfect cu Casa Alba din Washington, cu Teatrul Balsoi din Moscova sau cu celebrul templu Taj Mahal din India.

Tiganii din Soroca au ridicat o replica a celebrului Taj Mahal

Romii din Soroca au ridicat o replica a celebrului Taj Mahal


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si