Toyota va plati 3,4 miliarde dolari proprietarilor unor masini vandute in SUA, afectate de rugina
IT&C

Toyota va plati 3,4 miliarde dolari proprietarilor unor masini vandute in SUA, afectate de rugina

13 nov 2016

Toyota a ajuns la un acord cu proprietarii unor modele de masini vândute in Statele Unite de catre grupul auto japonez, care au dat in judecata producatorul pentru ca acesta nu a protejat vehiculele impotriva ruginii, relateaza Reuters.

Acordul vizeaza circa 1,5 milioane de masini din modelele pickup Tacoma si Tundra si din modelul SUV Sequoia.

Proprietarii modelelor au acuzat Toyota ca masinile pe care le-au cumparat nu au fost protejate in mod adecvat impotriva ruginii, ceea ce poate duce la o coroziune suficient de grava incât sa compromita integritatea structurii masinilor.

Avocaţii proprietarilor de masini afectaţi au depus in instanţa documente in care se estimeaza valoarea daunelor la 3,375 miliarde dolari, adica in jur de 15.000 dolari pentru fiecare vehicul, plus costuri cu verificarea de circa 90 milioane dolari, sau 60 dolari pe masina, relateaza News.ro.

Acordul prevede ca Toyota va verifica masinile respective timp de 12 ani de la data vânzarii pentru a stabili daca caroseriile autovehiculelor sunt compromise si trebuie schimbate.

Costurile vor fi suportate integral de constructorul auto japonez.

Acordul, incheiat in 31 octombrie, se refera la masinile din modelul Tacoma fabricate intre 2005 si 2010, masinile Sequoia fabricate in perioada 2005-2008 si autovehiculele din modelul Tundra produse in 2007 si 2008.

viewscnt
TAGURI: sua, masini, toyota

Urmareste-ne pe Facebook