Laurentiu Marin Peity, un timisoarean de 35 de ani, a fost condamnat la moarte prin spanzurare de Inalta Curte a Malaeziei, dupa ce apararea a esuat in a demonstra nevinovatia tanarului. Acesta a incercat sa-l convinga pe judecatorul de caz, Datuk Wan Afrah Wan Ibrahim, ca nu stia ca transporta droguri.

Peity a fost capturat pe 12 octombrie 2011 pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 22,3 kilograme de metamfetamina, unul dintre cele mai periculoase droguri din lume.

Judecatorul l-a condamnat la moarte pe roman, insa sentinta nu este defintiva.
Romanul a fost condamnat la moarte in urma cu doua luni
Romanul a fost condamnat la moarte in urma cu doua luni

Cazul lui Laurentiu Marin Peity pare tras la indigo cu cel al lui Ionut Alexandru Gologan. Acesta a fost si el prins pe aeroport cu o cantitate mare de droguri asupra sa si ulterior condamnat la moarte prin spanzurare. De asemenea, mai exista doua cazuri de romani pasibili de condamnare la moarte pentru trafic de droguri in Malaezia, insa acestia aveau cantitati mult mai mici de stupefiante (2,5kg, respectiv 2.79 kg).

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

Laurentiu Marin Peity a fost judecat initial si achitat pe 18 iulie 2014, insa procurorul de caz a atacat decizia.

La vremea respectiva, autoritatile romane au dat asigurari ca misiunea diplomatica a Romaniei la Kuala Lumpur monitorizeaza cazul.
Ionut Gologan isi asteapta moartea intr-o inchisoare din Malaezia
Ionut Gologan isi asteapta moartea intr-o inchisoare din Malaezia

Laurentiu Marin Peity provine dintr-o familie extrem de saraca. Tatal lui a murit cand baiatul avea doar 7 ani, iar mama, ramasa singura cu 7 copii, i-a trimis pe cei mici la Centrul de Plasament Gavojdia.

Aici a stat din 1994 pana in 2005. Apoi, timp de un an, a locuit intr-o locuinta sociala. A urmat cursurile unui liceu cu profil auto din Timisoara, dupa care s-a angajat la un service ca vopsitor si tinichigiu. In 2006, baiatul a parasit Romania si a calatorit prin diverse tari, pana cand a fost prins, in 2011, in Malaezia. Cel mai probabil, Peity era folosit pe post de caraus de o retea din Europa.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si