Nici n-a venit bine pe lume, ca pruncul nou-nascut va creste fara dragostea mamei. Sara Ramona  o va avea alaturi pe cea care i-a dat viata, doar cu numele. Ramona, tanara de 32 de ani, a murit pe masa de operatii, in mainile medicului ginecolog.

"As vrea, doamna doctor daca are putere, sa-mi dea un sfat: cum as putea sa tin eu locul mamei?", spune tatal indurerat.

Ramona a intrat in sala de operatii joi dimineata, la spitalul din Deta. Avea placenta previa, adica o sarcina cu risc crescut de hemoragie, iar cezariana trebuia facuta la un spital cu rezerve de sange, nicidecum la unitatea spitaliceasca din Deta.

"Din punct de vedere al anesteziei si al gradului spuitalului, astfel de gravide care prezinta particularitatea aceasta nu ar fi trebuit sa fie operata aici", a declarat dr. Atilla Korom, anestezit.

Cu toate acestea, medicul ginecolog a pus-o pe masa de operatii, incalcand cu buna stiinta legea. Cand ceilalti chirurgi si-au dat seama, au avut un soc:   "Am fost solicitat de doamna doctor de a itnra in sala de operatie, pentru o asezare transversala, nicidecum placenta previa, ne am trezit ca a sectionat placenta.", a spus dr. Mihajlovic Vidosav, director medical.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?- wowbiz.ro

Dupa ce pacienta a inceput sa sangereze abundent, doctorita a facut a doua greseala: a inchis operatia, fara sa rezolve problema.

Abia dupa ce a vazut ca starea i se inrautateste, a cerut sange de la spitalul din Timisoara. Dar prea tarziu.
"Am auzit la telefon vorbind medicii, au spus ca nu mai e nevoie de sange, sa se intoarca din drum.", a spus sotul pacientei.

Ramona a fost transferata la spitalul din Timisoara abia in seara de joi. S-a stins, in chinuri groaznice, sambata dimineata.

Desi pacienta ar fi murit de mana ei, doctorita ar fi plecat in concediu, in Austria,  imediat dupa operatie. Contactata telefonic de reporterii Kanal D, femeia n-a raspuns la telefon.

Asta spunea in urma cu 3 luni aceeasi doctorita. I-a pus 3 diagnostice gresite unei alte femei, gravida cu gemeni. Pe atunci, asa zisul medic s-a incurcat in explicatii, dupa ce o sfatuise pe pacienta ei sa renunte la sarcina. Credea ca in locul celui de-al doilea fat, femeia are o afectiune.

Atunci, managerii spitalului i-au aplicat toate sanctiunile permise de lege:

In urma tragediei de joi, reprezentantii spitalului o vor suspenda din functie pe doctorita. Rudele Ramonei au facut plangere penala la parchet si vor depune o sesizare si la colegiul medicilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si