Vremea rea a dat peste cap procesiunea de la Izvorul tamaduirii, din Braila
Actual

Vremea rea a dat peste cap procesiunea de la Izvorul tamaduirii, din Braila

A.S.
21 apr 2017

Credinciosii care au venit, aseara sa ia apa tamaduitoare de la Biserica Greaca din localitate,s-au lovit de portile incuiate.

Citeste si: Izvorul Tamaduirii – traditii si obiceiuri stravechi. Unde sunt izvoare tamaduitoare la noi in tara

Asa cum erau obisnuiti , credinciosii au venit si anul acesta cu o seara inainte de marea sarbatoare "Izvorul Tamaduirii"  la Biserica Greaca din Braila,  pentru a lua aghiasma. Numai ca , de data aceasta, au avut parte de o mare surpriza. Portile la intrarea  spre izvorul bisericii au fost inchise peste noapte.

Din cauza viscolului corturile instalate in curtea bisericii au fost daramate iar administratorii lacasului de cult  s-au vazut nevoiti sa  o ia de la capat cu organizarea evenimentului. Credinciosii care erau din localitate s-au intors dezamagiti la casele lor, in schimb, cei veniti din alte judete au ramas in biserica peste noapte.

Citeste si: Zapada face ravagii in Focsani! 11 masini au fost avariate dupa ce copacii au cazut peste ele

Chiar daca nu au reusit sa-si umple sticlele cu apa tamaduitoare aseara , credinciosii  nu au renuntat  si au promis ca se vor intoarce astazi la slujba si la izvorul cu apa sfintita despre care  se zice ca face minuni.

Un roman care e stabilit in Grecia a luat aghiazma de aici si pe drum a avut un accident. Bidonul cu aghiazma a ramas intact. El a venit cu bani stransi din Grecia, de la credinciosii romani si a resfintit izvorul si a adus o pompa speciala care scoate apa.

Izvorul de la Biserica Greaca 'Buna Vestire' din Braila, se afla la 15 metri adâncime, sub Sfântul Altar.Legenda spune ca acesta izvoraste o data pe an, de sarbatoarea Izvorul Tamaduirii.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook