10 unităţi didactice din Dolj încep anul şcolar în scenariul roşu

Aproximativ 75% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Dolj încep anul şcolar în scenariul verde, care permite participarea elevilor la cursuri. Zece unităţi didactice - cele mai multe dintre ele licee sau şcoli postliceale – vor funcţiona la începutul anului şcolar exclusiv online, conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Author: Catalina Popa joi 10 septembrie 2020 , 20:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dolj adoptată joi prevede că cele mai multe dintre şcolile din judeţ vor deschide anul preuniversitar funcţionând după scenariul conform căruia toţi elevii participă la cursuri. Astfel, în judeţ 152 de unităţi didactice vor funcţiona după scenariul verde, iar 55 de şcoli şi grădiniţe vor avea program conform scenariului galben.

În judeţ sunt şi 10 unităţi de învăţământ din mai multe localităţi care vor deschide anul şcolar cu ore exclusiv online. Acestea sunt: Liceul Tehnologic Special "Beethoven” Craiova, Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj, Colegiul Universitar „Spiru Haret” Craiova, Liceul Tehnologic „Ştefan Odobleja” Craiova, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Craiova, Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski” Melineşti, Liceul Teoretic „George St. Marincu” din Poiana Mare şi şcolile postliceale sanitare FEG din Craiova şi „Queen Elizabeth” din Craiova şi din Filiaşi.

Citeste si: Câți bani a obținut Laura Codruța Kovesi din vânzarea casei din Sibiu? Procuroarea a primit o sumă fabuloasă de la firma fostului ei soț

Hotărârea CJSU Dolj mai prevede că lista care plasează unităţile de învăţământ într-un scenariu sau altul se va actualiza săptămânal sau ori de câte ori va fi necesar.

Buzău: 97 de unităţi şcolare vor începe cursurile în scenariul galben, restul în cel verde

Un număr de 97 de unităţi şcolare din judeţul Buzău vor începe cursurile în scenariul galben, iar restul de 387 în cel verde. Nicio instituţie de învăţământ nu se va afla în scenariul roşu, după ce a fost recalculată rata de infectare, fiind eliminate cazurile de COVID-19 din focare închise.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat, joi, de prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a decis cum se vor desfăşura cursurile începând de luni, în unităţile şcolare din judeţ.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate de membrii CJSU, în cele 484 de unităţi şcolare şi preşcolare din judeţul Buzău vor exista următoarele scenarii: 387 de unităţi de învăţământ în scenariul verde; 97 de unităţi de învăţământ în scenariul galben. Nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu.

Citeste si: VIDEO- Autodenumitul guru Bogdan Giuseppe își vede de treabă. Psihiatru: În adolescența lui putem găsi un viol

Decizia a fost luată după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a răspuns solicitării transmise de către DSP Buzău şi a

dat posibilitatea recalculării ratei de infectare în fiecare comună din judeţ, eliminând numărul de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 ce provin din focare închise. În aceste condiţii, nicio localitate buzoiană nu se află în scenariul roşu.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 15 iunie 2021: Euro crește! Ultimele cotații pentru moneda... Curs valutar BNR marți, 15 iunie 2021: Euro crește! Ultimele cotații pentru moneda europeană, dolar și liră turcească
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si