11 întrebari legate de curăţarea și întreținerea protezelor dentare. Răspunsurile specialiștilor

În cazul în care ai nelămuriri cu privire la tabletele efervescente pentru curățarea protezelor dentare, iată mai jos toate răspunsurile de care ai nevoie.

Author: Alina Raducu miercuri 24 noiembrie 2021 , 18:21

11 întrebari legate de curăţarea și întreținerea protezelor dentare. Răspunsurile specialiștilor

11 întrebari legate de curăţarea și întreținerea protezelor dentare. Răspunsurile specialiștilor

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Am ales să răspundem la cele mai frecvente întrebări. Răspunsurile te vor ajuta să înțelegi mai bine cum se folosesc și cum acționează tabletele efervescente pentru curăţarea protezelor dentare.

1. Care este cea mai bună metodă de a curăţa protezele dentare?

Îngrijirea protezei dentare este la fel de importantă precum îngrijirea dinţilor naturali. Este posibil ca pastele de dinţi obişnuite, folosite pentru dinţii naturali, să nu fie potrivite pentru protezele dentare, deoarece pot zgâria suprafaţa acestora. Protezele au nevoie de curăţare zilnică şi, pentru că sunt diferite de dantura naturală, au nevoie de metode de îngrijire specializate, precum Tablete efervescente pentru curăţarea protezelor dentare. Folosite conform instrucţiunilor, aceastea pot distruge eficient bacteriile şi reduce acumularea de placă bacteriană şi petele.

Citeste si: Sfaturi prețioase pentru fixarea solidă a protezei dentare, care durează până la 12 ore

2. Cum folosesc tabletele efervescente Corega pentru curățarea protezei dentare?

  • Dizolvă o tabletă efervescentă Corega pentru curăţarea protezelor dentare într-o cantitate suficientă de apă foarte caldă (nu fierbinte) încât să acopere complet proteza dentară. Las-o în soluția rezultată atât cât este specificat în instrucţiunile de pe ambalaj.
  • După ce proteza dentară a stat timp de 3-5 minute în soluţia de curăţare, periaz-o cu soluţia obținută, folosind o periuță de dinți cu peri moi.
  • Clătește bine proteza sub jet de apă. Aruncă soluţia rămasă imediat după utilizare.

3. Există o limită privind intervalul de timp pentru care protezele dentare pot fi lăsate în soluţia rezultată prin dizolvarea tabletele efervescente Corega pentru curățarea protezei dentare?

Tabletele efervescente Corega pentru curățarea protezei dentare trebuie să fie utilizate respectând timpul de scufundare specificat pe ambalaj. Soluţia folosită va fi aruncată după o singură utilizare.

Citeste si: Fixare 3D a protezei dentare. Cea mai eficientă metodă

4. Cum acţionează tabletele efervescente Corega pentru curățarea protezei dentare?

Folosite conform instrucţiunilor, tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare ajută la curăţarea acestora prin îndepărtarea plăcii bacteriene şi a petelor, precum şi prin distrugerea a 99,99% dintre bacteriile care determină respirația urât mirositoare*. Oxidanţii (perborat de sodiu, percarbonat de sodiu și monopersulfat de potasiu) din formulă sunt înălbitori şi acţionează pentru a îndepărta petele care se acumulează zi de zi.

Citeste si: Regulile de aur pentru curățarea unei proteze dentare

De asemenea, ei sunt eficienţi în ceea ce priveşte distrugerea bacteriilor şi a altor microbi care se adăpostesc pe proteza dentară. Detergentul (laurilsulfoacetat de sodiu) va curăţa proteza ajutând la îndepărtarea petelor de pe suprafaţa acesteia. Ingredientele efervescente (bicarbonat de sodiu şi acid citric) ajută la dizolvarea tabletei şi la dispersarea ingredientelor de mai sus, astfel încât acestea să poată începe acţiunea de curăţare a protezei dentare. Aceste acţiuni sunt susţinute prin perierea protezei cu soluţia rezultată, după scufundarea protezei în aceasta.

*în teste de laborator

5. Cât de des pot folosi tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare?

Tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare sunt recomandate pentru utilizare zilnică.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

6. Pot folosi mai multe sau mai puţine tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare decât mi s-a recomandat?

Nu. Folosește întotdeauna tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare conform instrucțiunilor.

7. Pot folosi de mai multe ori soluţia rezultată prin dizolvarea tabletei efervescente Corega pentru a curăţa proteza dentară?

Nu. Soluţia deja folosită se va arunca după o singură utilizare.

8. Trebuie să folosesc câte o tabletă efervescentă pentru fiecare proteză dentară (superioară şi inferioară) sau o singură tabletă pentru toate protezele dentare pe care le am?

Introdu ambele proteze dentare într-un pahar şi folosește o singură tabletă efervescentă.

Citeste si: Ce tipuri de proteze dentare există?

9. De ce este important să folosim tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare în fiecare zi?

Un ritual zilnic riguros de curăţare a protezei este esenţial pentru menţinerea unei igiene corecte. Odată ce o proteză dentară a fost fixată, încep să se acumuleze placa bacteriană, petele şi bacteriile. Tabletele efervescente Corega pentru curăţarea protezei dentare au o formulă special concepută pentru a îndepărta placa bacteriană şi petele, fără a dăuna protezei dentare. De asemenea, produsul nostru are o acţiune bactericidă dovedită, distrugând 99,99% dintre bacteriile care determină respirația urât mirositoare*. Recomandăm scufundarea zilnică a protezei dentare în soluţia rezultată prin dizolvarea unei tablete de curăţare Corega, urmată de perierea cu soluţia obținută şi de o clătire riguroasă sub jet de apă.

10. De ce ar trebui să folosesc tabletele efervescente Corega pentru curățarea protezei dentare în locul unei paste de dinţi obişnuite?

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pastele de dinţi obişnuite conţin substanțe abrazive care ajută la curăţarea dinţilor naturali, în primul rând prin acţiune mecanică. Aşa cum ştii, acrilatul folosit în protezele dentare nu este la fel de dur precum smalţul natural. Prin urmare, substanțele abrazive din pasta de dinţi pot zgâria suprafaţa protezei dentare, ducând la crearea unor condiţii ideale pentru dezvoltarea de bacterii care determină respirația urât mirositoare. Formula unică de curăţare a protezei dentare, sub formă de tabletă efervescentă, este non-abrazivă, fiind special concepută pentru a fi blândă cu protezele dentare, dar dură împotriva bacteriilor.

11. Am observat depunerea unor particule în soluţia obținută prin dizolvarea tabletelor efervescente Corega pentru curățarea protezei dentare. Este normal?

După ce tableta efervescentă Corega pentru curățarea protezei dentare s-a dizolvat în totalitate, este posibil să observi sedimente depuse la baza recipientului. Este ceva normal. Nu uita să clătești bine proteza dentară sub jet de apă în cadrul ritualului de îngrijire a acesteia, înainte de a o reintroduce în gură.

Acesta este un dispozitiv medical. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.


Abonează-te pe
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si