15 morți în urma erupției vulcanice. Scafandrii caută în continuare victime

Scafandrii neo-zeelandezi caută în apele contaminate din jurul vulcanului White Island cadavrele a două victime ale erupţiei de la începutul săptămânii. Potrivit poliţiei, bilanţul erupţiei a crescut la 15 morţi, relatează Reuters.

Author: G.B. sâmbătă 14 decembrie 2019 , 13:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Apele din jurul insulei au fost contaminate de erupţia masivă, ceea ce a făcut ca vizibilitatea să fie redusă. “Scafandrii au raportat că au văzut peşti morţi ajunşi la mal, dar şi plutind pe apă.

De fiecare dată când ies la suprafaţă, scafandrii sunt decontaminaţi cu apă proaspătă”, a precizat poliţia neo-zeelandeză într-un comunicat.

Citeste si: VIDEO| Albastru, culoarea vedetă a darurilor

Rămăşiţele a şase victime au fost recuperate vineri, când o echipă de militari purtând măşti de gaze şi costume de protecţie a ajuns pe insula nelocuită şi a luat de acolo cadavrele. Trupurile de altor doi oameni nu au putut fi recuperate, dar în apă, nu departe de mal, a fost văzut cel puţin un cadavru.

15 morți în urma erupției vulcanice. Scafandrii caută în continuare victime

Nouă scafandri poliţişti au reluat căutările la ora locală 07.00,

iar acestora li se va alătura şi o echipă de scafandri ai marinei.

Poliţia a anunţat că nu va reveni astăzi pe insulă pentru căutarea altor victim, mediul nepermiţând acest lucru, dar o va face atunci când va fi posibil.

sursă foto: NZ Defence Force 

Vulcanul White Island, o destinaţie turistică populară, a erupt luni. În momentul erupţiei, pe insula se aflau 47 de persoane, între care se numărau australieni, americani, germani, chinezi, britanici şi malaysieni.

Citeste si: VIDEO| Cu trenurile CFR în Europa. Oferte avantajoase de duminică

Sâmbătă, bilanţul victimelor a ajuns la 15, când o persoană a murit în spital. Peste 24 de persoane sunt spitalizate în Noua Zeelandă şi Australia, majoritatea cu arsuri grave, astfel că bilanţul ar putea creşte.

Citeste si: VIDEO| Românii nu mai fug de apartamentele de la ultimul etaj. Penthouse-urile sunt la mare căutare și deloc ieftine

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si