20 de ministri ai Guvernului au depus cereri de retragere a demisiilor. Purtatorul de guvern al Guvernului a anuntat ca aproape toate cererile au greseli gramaticale

Douazeci de ministri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anunţat Alina Petrescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, care a afirmat ca aceste cereri sunt lipsite de obiect.

Webeditor: A.C. joi 22 iunie 2017 , 16:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Douazeci de ministri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anuntat Alina Petrescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, care a afirmat ca aceste cereri sunt lipsite de obiect.

Alina Petrescu a precizat ca articolul 6 al Legii 90 privind organizarea si functionarea Guvernului precizeaza ca demisiile sunt irevocabile din momentul in care se ia act de ele.

”In toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut si numarul de inregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Cand cabinetul si Secretariatul General al Guvernului dau un numar de inregistrare a acestor documente, intreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a declarat Petrescu.

De asemenea, ea a sublniat si greselile gramaticale din cereri. Cei care au redactat unele actele au scris: ”membru a guvernului” in loc de ”membru al guvernului”.

”Se spune asa in acel text: Avand in vedere retragerea increderii acordate unui cabinet(...) pana la depunerea juramantului de catre membri noului guvern pentru a nu bloca activitatea de conducere generala a administartiei publice, avand in veder ca presedintele Romaniei nu a luat act de demisia subsemantului si nu a declarat vacanta functia de membru al guvernului, imi retrag demisia inaintata la SGG(...) in vederea asigurarii stabilitatii guvernului precum si a gestionarii si indeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice.

(...) Demisia a fost o demisie deliberata, fiind o forma de protest. Consider ca vacantarea functiei de membru a guvernului- membru al guvernului ar fi trebuit sa scrie- ”, a aratat Alina Petrescu punctand greselile gramaticale dar si faptul ca ”in acest moment toate actele necesare pentru administararea treburilor publice pot fi indeplinite si gestionate in situatia data.

”Demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunearea ei dar nu

mai tarziu de 15 zile de la data depunerii”, arata articolul citat de purtatorul de cuvant al Executivului. Ea a precizat ca nu se pune problema daca ministrii se mai pot intoarce la munca sau nu deoarece ministrii si-au exercitat atributiile si in aceste zile. ”In toate aceste zile ministrii demisionari au venit la munca. Au fost cativa care si-au delegat dreptul de semnatura catre un secretar de stat sau catre secretarul general din minister, dar in majoritatea lor covarsitoare au venit la munca”, a precizat Alina Petrescu.

Ea a subliniat ca aceste cereri de retragere a demisilor ”nu au obiect”.

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, au  depus cereri de retragere a demisiei: Marius Dunca, Teodor Melescanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Pastrirnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Nastase, Razvan Cuc, Gabriel Les, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Gratiela Gavrilescu si Viorel Stefan.

Ministrii care nu au trimis pana acum cereri de retragere a demisiei sunt Carmen Dan, Olguta Vasilescu, Ionut Vulpescu, Serban Valeca si Gabriel Petrea.
Augustin Jianu si Victor Ponta nu si-au depus demisiile din functiile detinute in Guvern.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cosmin Stanciu si Ana Porgras s-au intalnit pentru prima data dupa Survivor Romania! Ce... Cosmin Stanciu si Ana Porgras s-au intalnit pentru prima data dupa Survivor Romania! Ce pun la cale cei doi fosti Faimosi. Totul are legatura cu Survivor Romania 2021
spotmedia.ro
Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul Când Dăncilă e reperul și ceaușismul e modelul
spotmedia.ro
Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video) Vulcanul Etna a erupt din nou și a oferit un spectacol de lavă (Video)
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si