Pentru ca au calcat gresit in diverse ocazii, cele mai multe dosare penale fiind pentru evaziune fiscala si spalare de bani, numeroase nume mari ale scenei politice autohtone sau ale mediului de afaceri au fost condamnate, in ultimii ani, mai ales, la ani grei de inchisoare. Anul care tocmai sta sa se incheie reprezinta insa pentru o parte dintre VIP-urile care se aflau dupa gratii un reper fericit, pentru ca in 2016 au fost eliberate conditionat, dupa executarea cel putin a unei treimi din pedeapsa.

In capul listei troneaza Ioan Becali, celebrul impresar, care a ajuns in libertate dupa ce judecatorii au considerat ca omul de fotbal poate fi eliberat inainte de termen, dupa ce primise 6 ani si 7 luni de detentie, pe 1 martie 2014, in "dosarul transferurilor".
Din pacate pentru Giovanni, intr-un nou dosar, in care acesta a recunoscut ca i-a dat mita judecatoarei Geanina Terceanu, deja a primit, intr-o prima instanta, o alta condamnare, asa ca anul viitor sunt sanse bune ca Becali sa se intoarca dupa gratii. Tot in "dosarul transferurilor", Mihai Stoica a fost eliberat pe 15 februarie, dupa 20 de luni de detentie, managerul intorcandu-se in structurile clubului din Ghencea.
Pe 26 septembrie a venit randul doctorului Gheorghe Mencinicopschi sa ia din nou contact cu libertatea, dupa ce fusese condamnat, in august 2014, la 8 ani de inchisoare in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. Si Andrei Placinta, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor, dupa ce in decembrie 2010 a incercat sa loveasca cu masina un barbat care incerca sa aplaneze
un conflict dintre el si iubita lui, a fost eliberat in mai 2016 din penitenciarul din Timisoara.
Cantareata Niculina Stoican s-a bucurat si ea in aceasta toamna cand si-a vazut din nou sotul acasa, Vasile Stanescu fiind eliberat conditionat, dupa doar doi ani de inchisoare, desi primise o pedeapsa de 6 ani intr-o speta privind complicitatea la evaziune fiscala.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si