În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...70 km/h și pe arii restrânse 80...90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15, 20 de l/mp.

Citeste si: Vremea de Rusalii 2022: Prognoza meteo completă pentru staţiunile de la mare şi de la munte

Care sunt zonele afectate de Codul Galben

Aceste fenomene se vor manifesta pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi. Pe parcursul zilei de joi, acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

Județele afectate sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timișoara, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Suceava, Botoșani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Alertă ANM: Vreme rea în toată țara! Ce spun meteorologii

Cum va fi vremea de Rusalii

Anul acesta, sărbătoarea va avea loc pe 12 și 13 iunie. Prima zi de Rusalii va pica duminica, zi pe care o mare parte dintre salariați o au deja liberă. Astfel, ziua de 13 iunie va fi zi liberă legală.

Iată  cum va fi vremea în mini vacanța de Rusalii  din acest an!

Citeste si: Cod galben de vreme rea în șase județe din țară

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru prima parte a lunii iunie. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării.

Citeste si: VIDEO-Tornadă devastatoare în Germania


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si