UE impune noi restricții, de teama COVID-19

Uniunea Europeană face tot posibilul pentru evitarea unui nou lockdown, în condițiile în care OMS anunță peste 230.000 de noi decese în următoarele luni.

Author: Diana Bostan miercuri 01 septembrie 2021 , 10:00

UE impune noi restricții, de teama COVID.
UE impune noi restricții, de teama COVID.[Sursa foto: redaccionrosario.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru a proteja granițele, Uniunea Europeană, a decis să elimine Statele Unite, Israel, Liban, Muntenegru sau Macedonia de Nord de pe lista ţărilor sigure pentru călătorii.  

Test Covid negativ sau carantină.

Astfel cei ce călătoresc din aceste state vor fi nevoiți să prezinte la graniță fie un test Covid negativ, fie vor sta în carantină.

Această decizie a fost luată în condițiile în care îmbolnăvirile cauzate de tulpina Delta continuă să crească în SUA și în celelalte țări menționate.

După un calcul al OMS, dacă restricțiile nu vor fi impuse, Europa ar putea înregistra peste 230.000 de noi decese în următoarele trei luni.

Citeste si: Simona Halep a transmis că nu va participa la Australian Open dacă va mai fi impusă o carantină strictă

Noi reguli pentru intrarea în Bulgaria, pentru români.

De astăzi, românii por intra în Bulgaria, doar prin punctele unde există personal medical și doar cu certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test. 

România intră în zona verde, iar persoanele ce sosesc din zona verde, pe teritoriul Bulgariei, trebuie să prezinte unul din documentele menționate mai sus.

De la această regulă sunt excluse persoanele care tranzitează teritoriul Bulgariei și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Românilor le este permisă intrarea în Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Acestea sunt:  Giurgiu- Ruse, judeţul Giurgiu; Calafat- Vidin, judeţul Dolj;  Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj; Turnu Măgurele- P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman; Vama Veche- Durankulak, judeţul Constanţa.  

Citeste si: Incidența a trecut de 10 la mia de locuitori. Autoritățile impun restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, într-o localitate din România


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si