27 de localitati din judetul Teleorman sunt afectate de inundatii

Un numar de 27 de localitati ale judetului Teleorman sunt afectate de inundatiile produse ca urmare a topirii zapezii, conform celui mai recent bilant dat publicitatii miercuri dupa-amiaza de catre Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, apele acoperind peste o mie de hectare de teren, peste 120 de curti si intrand in zeci de locuinte, spatii comerciale si anexe gospodaresti.

Author: C.I.P. miercuri 28 martie 2018 , 17:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform celui mai recent bilant al ISU Teleorman, au fost inundate 25 de locuinte, 114 anexe gospodaresti, 24 de spatii comerciale si 123 de curti si gradini.

De asemenea, noua drumuri comunale au fost afectate in localitatile Peretu, Balaci, Trivalea Mosteni, Botoroaga, Beuca, Orbeasca, Didesti, Draganesti Vlasca si Maldaeni, inundatiile afectand si 545 de fantani, 1.043

de hectare de teren arabil, 630 de hectare de pasuni/fanete, 200 de hectare de paduri, 30 de podete si digul de vest al lacului Suhaia.

La aceasta ora, pompierii intervin pentru evacuarea apei din 58 curti si doua case, dar si pentru consolidarea digului de la lacul Suhaia, cu saci cu nisip si folie.

De asemenea, sunt inchise in continuare DJ 612B, in localitatea Odobeasca si DJ 612A, in localitatea Satu Vechi si sunt restrictii pe DJ 503 Draganesti Vlasca – Videle si DN 6 (E70) Draganesti Vlasca – Bucuresti. In localitatea Draganesti Vlasca este stabilita o ruta ocolitoare catre Bucuresti, pe DC 18 Draganesti Vlasca – Comoara – Tarnava, cu revenire pe DJ 503 Tarnava – Videle, apoi cu continuare pe ruta Videle – Ghimpati – Bucuresti,

mentioneaza sursa citata.

Conform ISU Teleorman, populatia din zonele cu risc de inundatii a fost avertizata, fiind identificate locurile de refugiu, traseele de evacuare si zonele de acordare a primului ajutor pentru persoanele ce ar putea fi surprinse de viituri, precum si persoanele cu responsabilitati in activitatea de evacuare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si