Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, una fără de care mulți dintre noi nici nu am concepe să ne începem ziua. Fie că o servim la micul dejun sau mai târziu, când avem nevoie de un plus de energie, la o întâlnire cu prietenii ori una de afaceri, acasă, la birou ori în oraș, cafeaua este o parte integrantă a vieții noastre. Așa cum orice iubitor de cafea știe, sunt mulți factori care pot influența aroma și gustul acesteia, iar unul dintre ei este modalitatea de preparare.
Mai jos vei descoperi câteva metode simple și rapide de a pregăti o cafea delicioasă, care îți va răsfăța papilele gustative și îți va oferi toată energia de care ai nevoie.
Cafea la ibric
Una dintre cele mai cunoscute metode a prepara cafeaua este la ibric. Cunoscută și sub denumirea de cafea turcească, licoarea preparată astfel se caracterizează printr-un gust și aromă intense și acea spumă fină care se formează la suprafața sa. Este foarte ușor de pregătit și nu ai nevoie de echipamente sofisticate, ci doar de un simplu ibric.
De fapt, dacă doar ce ai început să înveți cum se prepară cafeaua, este una dintre cele mai simple metode cu care ai putea începe. Tot ce trebuie să faci este să pui o ceașcă de apă la fiert într-un ibric și, înainte să clocotească, să adaugi 1 sau 2 lingurițe de cafea măcinată (în funcție de cât de tare o preferi) și 1 de zahăr.
Cafea la filtru
O altă metodă populară de a prepara cafeaua este la filtru. Ai nevoie doar de cafetieră sau un filtru de cafea, un aparat care se găsește în aproape orice casă, cafea, apă și zahăr.
Tot ce trebuie să faci este să pui cantitatea de cafea dorită în filtru, să umpli rezervorul cu apă și să pornești aparatul. În doar câteva minute, te vei putea delecta cu prima gură de cafea.Avantajul acestei metode de preparare, pe lângă simplitate și rapiditatea ei, este că nu trebuie să stai lângă aragaz pentru a te asigura că nu dă cafeaua în foc și nici nu vei face mizerie.
Cafeaua la espressor
Dacă vrei să te bucuri de o cafea tare, aromată, precum cea cu care te delectezi în cafenele, în confortul propriei locuințe, atunci nu-ți rămâne decât să-ți achiziționezi un espressor.
În funcție de aparatul pe care îl folosești, poți utiliza cafea măcinată sau cafea boabe, care se macină pe loc.
Unele espressoare permit folosirea ambelor tipuri de cafea. Singurul dezavantaj al acestei metode de preparare este acela că aparatele de acest tip tind să fie mai costisitoare.Există diverse metode de preparare a cafelei și, dacă ești unul dintre fanii acestei licori aromate, probabil că ai deja propriile preferințe în acest sens. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți încerca și metode noi din când în când. Nu uita însă că, indiferent de metoda de preparare aleasă, cel mai important este să optezi pentru o cafea de calitate.