MApN: Încă 30 de izolete de concepţie şi producţie românească

O comisie de recepţie formată din specialişti ai Departamentul pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a Ministerul Apărării NAţionale (MApN) a recepţionat, vineri, la sediul operatorului economic SC STIMPEX SA, al doilea lot de 30 de izolete de concepţie şi producţie românească.

Author: G.B. vineri 03 aprilie 2020 , 21:13

 Încă 30 de izolete
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit MApN, dispozitivele medicale recepţionate, produse în serie după proiectul de cercetare-dezvoltare – „Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC”, dezvoltat de cercetători ştiinţifici militari din Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, fac parte din comanda adresată de MApN către SC STIMPEX SA, care prevede

livrarea unui număr de minim 100 de echipamente.

 Încă 30 de izolete

Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC, recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional.

Citeste si: Gigi Becali continuă să meargă la biserică: „Eu nu pot fără Liturghie. Mor imediat!”

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Producţia de izolete va continua şi în cursul săptămânilor viitoare, pentru a asigura necesarul în creştere, al formaţiunilor medicale ale MApN.

Citeste si: VIDEO| Țăndărei, oraș militarizat. Riscă să devină următorul punct roșu pe harta pandemiei

MApN: Încă 30 de izolete de concepţie şi producţie românească

”Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, a transmis MApN.

Citeste si: Bogdan Despescu spune ce vor păți românii care vin acasă de Paște. Vezi noile măsuri luate de autorități

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a MApN.

Citeste si: Franta renunta la Bacalaureat 2020 si recurge la evaluarea continua a elevilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si