5 reguli de baza pe care trebuie sa le stie orice agent de vanzari door to door

Tehnica de vanzari door to door este aplicata adesea cu succes ca strategie de marketing pentru zonele rezidentiale concentrate. Desi aceasta ofera o multime de avantaje companiilor care doresc sa isi mareasca profitul, exista inca si mai multe provocari, atunci cand agentii sunt pe teren.

C.I.P., miercuri 21 martie 2018 , 12:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un agent de vanzari door-to-door se loveste deseori de proprietari neprietenosi sau de persoane sau de usi inchis. In plus, in cartierele moderne, exista reguli stricte in ceea ce priveste accesul agentilor de vanzari in incinta, lucru care face ca jobul lor sa devina si mai dificil.

Daca activezi in domeniu, atunci ar trebui sa stii care sunt cele 5 reguli de baza pe care sa le urmezi atunci cand esti pe teren:

Orarul

Un agent de vanzari din usa in usa trebuie sa inteleaga ca oamenii la usa carora bate au programe diferite. In timp ce intr-o casa, membrii familiei sunt mai matinali, intr-o alta situatia ar putea sta complet diferit. O regula buna de urmat este sa activezi in zona selectata intre orele 9:00 si 17:00. De asemenea, incearca sa eviti sa iti desfasori activitatea seara, cand oamenii ar putea lua masa, dupa ce au au avut o zi plina. E foarte posibil sa primesti un raspuns negativ sau, din contra, sa nu ti se raspunda deloc, daca ii deranjezi de la cina!

Siguranta

Daca lucrezi individual atunci cand mergi pe teren, ar fi o idee buna sa ramai la usa atunci cand ai primul contact cu un potential client. Aceasta este, pe de o parte, o masura de siguranta pentru propria persoana, avand in vedere ca interactionezi cu oameni necunosti. Pe de alta parte, acest gest ii va conferi incredere celui aflat dincolo de usa, deoarece nu se va simti amenintat in niciun fel. 

Persoanele minore

Majoritatea statelor interzic comercializarea directa de bunuri sau servicii, prin tehnica door-to-door, persoanelor minore. De aceea, este important sa selectionezi clientii in functie de criteriul varstei pe care ei o au. Exista posibilitatea ca, un copil care este singur acasa, sa nu ia cea mai buna decizie de achizitie, iar acest lucru poate atrage consecinte mai putin placute pentru toate partile implicate.

Atitudinea

Un agent de vanzati din usa in usa se va confrunta cu tot felul de reactii. Astfel, nu ar trebui sa te surprinda nimic, nici macar, o usa trantita! Este important totusi sa pastrezi atitudinea potrivita, pozitiva, tocmai pentru a-ti putea desfasura activitatea asa cum trebuie.

Una dintre regulile pe care orice agent de vanzari trebuie sa si le aminteasca este ca orice “nu” este un pas catre “da”, asa ca un refuz nu ar trebui sa te demoralizeze.

Echipamentele

Un agent de vanzari profesionist va avea intotdeauna la indemana elementele necesare pentru a incheia cu succes tranzactiile. De aceea, este necesar sa ai intotdeauna echipamentele fiscale potrivite, eficiente si moderne. Fiabilitatea este importanta atunci cand alegi aparatura fiscala pentru vanzarile door to door, asa ca o imprimanta portabila sau un POS, la fel ca orice alt tip de echipament de dimensiuni reduse, sunt ideale pentru desfasurarea activitatii de comert din usa in usa.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si