60 de elevi şi profesori au fost testaţi, după ce un adolescent a fost diagnosticat cu TBC

Peste 60 de elevi şi profesori au fost testaţi, vineri, după ce un adolescent de clasa a XII-a de la un liceu din oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, a fost diagnosticat cu TBC.

G.B., vineri 06 martie 2020 , 17:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit directorului Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi, conducerea Liceului Teoretic Radu Vlădescu din oraşul Pătârlagele a intrat în alertă, joi după-amiază, după ce a primit rezultatele analizelor în cazul unui elev care este internat de la sfârşitul lunii februarie la un spital din Bucureşti, cu o infecţie pulmonară.

Citeste si: Nouă jucători ai unei echipe din Guineea au murit într-un accident rutier

”Tânărului i s-a confirmat pleurezie de etiologie TBC. El nu a trecut pe la spitalul din Nehoiu, a mers direct la Bucureşti. Am primit apoi rezultatul analizelor, iar acum toţi copiii din clasă şi de la o altă clasă s-au prezentat la cabinetul din ambulatoriul Spitalului Nehoiu pentru testele specifice”, a declarat directorul Spitalului Orăşenesc Nehoiu, Sergiu Remişovschi.

Citeste si: Ludovic Orban, apel către românii din străinătate: Să evite orice deplasare care nu este necesară

adolescent a fost diagnosticat cu TBC

60 de elevi şi profesori au fost testaţi, după ce un adolescent a fost diagnosticat cu TBC

În cursul dimineţii de vineri, primii copii au ajuns la dispensarul din Nehoiu pentru teste, rezultatele fiind aşteptate luni.

Testele pentru TBC vor fi efectuate pentru un număr număr de aproximativ 60 de copii din clasele a opta şi a douăsprezecea, precum şi pentru profesorii care au intrat în contact cu elevul internat la Bucureşti.

Citeste si: Al optulea caz de coronavirus confirmat în România

adolescent a fost diagnosticat cu TBC

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Buzău, la nivelul şcolii din Pătârlagele au fost luate măsuri de dezinfecţie în clasa unde învaţă copilul diagnosticat cu TBC, măsuri similare urmând a fi luate şi în restul unităţii de învăţământ.

Citeste si: Jojo, apel disperat pe Facebook, cu masca pe față: „Vă rog...”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si