90.000 de romani vor sa plece din tara si sa munceasca in straintate, unde salariile sunt si de 4 ori mai mari. O treime din ei sunt tineri si majoritatea au studii superioare.

Din ce in ce mai multi romani isi doresc sa plece din Romania si sa se stabileasca in strainatate, asta desi tara noastra are in prezent cea mai mare crestere economica din Europa, iar companiile cauta angajati.

miercuri 20 iulie 2016 , 09:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Ziarului Financiar, in jur de 90.000 de romani isi doresc sa plece la munca in strainatate, o treime din ei sunt tineri.

##CITAT142##

Desi tara noastra are cea mai mare crestere economica din Europa, 4,3% in primul trimestru, si pe piata muncii exista o oferta generoasa de locuri de munca, peste 90.000 de romani au aplicat, in ultimele luni, pentru un loc de munca in strainatate, o treime dintre acestia reprezentand cea mai buna forta de munca de pe piata, tineri cu varste cuprinse intre 25-35 de ani. Datele sunt oferite de Tjobs, companiei care ofera solutii pentru persoanele care isi cauta loc de munca in strainatate.

"Tinerii de peste 25 de ani care vor să plece din ţară să muncească sunt absolvenţi de facultate. Principalul motiv pentru care aleg să plece este acela că termină facultăţi cu profiluri care nu le asigură locuri de muncă sau sunt foarte puţine poziţii deschise pe piaţa muncii", spune Raluca Peneş, HR Coordina­tor în cadrul companiei de externalizare de ser­vicii de HR Smartree România.

Aceasta a mai precizat ca exista persoane ca aleg sa emigreze desi gasesc in Romania locuri de munca pe profilul lor, dar nu sunt multumiti de salariu. Din acest motiv, aleg sa plece peste hotare fiindca sunt platiti mai bine.

De asemenea, sunt tineri care aleg sa munceasca in strainatate ca soferi de taxi sau barmani, chiar daca au studii superioare.


Potrivit zf.ro, in comparatie cu UE, unde salariul mediu pe economie este de 2.300 de euro pe luna, Romania are printre cele mai mici salarii medii pe economie, 464 de euro pe luna, de patru ori mai mic.

Conform datelor furnizate de INS, din 2007 pana azi, aproximativ 2 milioane de romani au emigrat. Doar in 2014, au plecat din tara 185.000 de romani.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si