A fost ziua emotiilor intense pentru elevii de clasa a 8-a si parintii lor. Cei mici au inceput Evaluarea Nationala, cu prima proba scrisa, la limba si literatura romana

Tot in cursul acestei saptamani urmeaza si celelate doua probe, la matematica si limba materna.

Author: M.C.B. luni 11 iunie 2018 , 19:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Pana la 8 si jumatate dimineata, toti elevii au intrat in clase, pregatiti de primul mare examen national. La 9 fix s-au desigilat plicurile cu subiecte. In timp ce in banci copiii, emotionati, sustineau testul, in fata scolilor, parintii au dat examenul rabdarii.
 
La proba de astazi, cea de limba si literatura romana, elevii au primit doua texte la prima vedere: unul de argumentare a genului epic
iar un altul de analiza gramaticala. Cel mai  mult pare sa le fi placut al treilea punct al testarii, care le-a provocat imaginatia: o povestire a unei intamplari petrecute intr-un castel. 
 
Miercuri absolventii claselor a 8-a vor sustine examenul la matematica iar joi la limba materna. Rezultatele se vor afisa pe 19 iunie. Contestatiile se vor putea depune incepand cu aceeasi zi. Ministerul Educatiei a pus la dispozitie un TELVERDE la care pot suna toti cei ce constata nereguli pe parcursul acestei saptamani de examinari.  Anul acesta, cele mai cautate licee sunt cele cu profil mate-info. 
 
Conform inregistrarilor de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Buucresti, pe primul loc in topul celor mai dorite licee din Capitala este Colegiul National Sfantul Sava, unde media ultimului admis de anul trecut a fost de 9.81. Pe locul doi este Colegiul National Gheorghe Lazar, cu o medie de 9.86 iar pe locul 3 Colegiul National Spiru Haret, unde ultima medie a fost 9.72. Sub podium, locurile 4 si 5 printre preferintele celor care termina acum gimnanziul sunt ocupate de Colegiul de Informatica Tudor Vianu si Colegiul Gheorghe Sincai.
 
 
 
 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si