Doliu în lumea medicală. „Doctorița săracilor” a murit din cauza coronavirus

Doliu în rândul medicilor din România. Medicul Lidia Dobre din Hunedoara a încetat din viață. Ea este cunoscută drept „Doctorița săracilor”.

Author: Georgiana Balaban luni 26 aprilie 2021 , 14:13

a murit doctorița lidia dobre
Doliu în lumea medicală.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lidia Dobre a murit. „Doctorița săracilor” din Hunedoara a fost răpusă de virusul Sars-Cov-2. Înainte de a părăsi această lume ea a transmis pe Facebook cum s-a infectat cu noul coronavirus.

Citeste si: Șocant: O femeie a murit după ce a căzut într-o groapă de pe stradă

Lidia Dobre este o cunoscută doctoriță din Hunedoara. Ea a fost internată la începutul lunii aprilie într-o unitate spitalicească din cauza virusului. Familia și apropiații femeii au tot sperat la o minune. Soarta a fost nemiloasă cu medicul din județul Hunedoara.

„Doctorița săracilor” a murit la vârsta de 67 de ani. Lidia era de meserie radiolog, cunoscută și ca „doctorița săracilor”. Ea a activat și la Centrul de Sănătate din Călan. Înainte de a-și încheia socotelile cu viața, femeia a scris o postare pe contul ei oficial de socializare.

Acolo a povestit cum s-a infectat cu virusul. Lidia a mărturisit că s-a infectat prin prisma meseriei, lua în brațe oameni infectați și îi așeza pe scaun pentru examinare.

Citeste si: Doliu în lumea actorilor. Un celebru artist a pierdut lupta cu viața

„Mulțumesc vouă, tuturor, pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate. E riscul meseriei, indiferent de protecţie. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să vă păzească. Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme”, a scris Lidia Dobrei pe Facebook.

Citeste si: El este tânărul șofer, de 18 ani, care a murit în accidentul de la Giurgiu. Avea permis de conducere de două luni

a murit doctorița lidia dobre
Lidia Dobre a decedat.[Sursa foto: PixaBay]

Lidia Dobre- doctorița „erou” a pierdut lupta cu virusul COVID-19

Conform presei locale, doctorița locuia în orașul Călan, din județul Hunedoara și lucra la Hațeg. A făcut această schimbare după ce policlina din localitatea în care a stat s-a închis. Aceasta spunea mereu că nu obosește ușor și că „energizantul” ei era rugăciunea, rostind astfel de laude pentru Dumnezeu în fiecare dimineață.

Citeste si: Doliu în lumea muzicii! Ce mare artist s-a stins din viață?

Virusul covid-19 a făcut ravagii și pe scena politică. Constantin Simirad, fostul edil al Iașului, a murit din cauza coronavirusului.

De asemenea, Elena Popa, subprefectul de Timiș, s-a stins din viață la începutul anului curent. Presa locală informa atunci că aceasta fusese infectată cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si