A murit scriitorul si jurnalistul american Tom Wolfe!

Scriitorul american Tom Wolfe, autor al best-seller-ului "The Bonfire of the Vanities" si figura a "noului jurnalism", a murit luni la New York, la varsta de 88 de ani, a confirmat marti editura care il reprezinta, citata de AFP.

G. S., joi 17 mai 2018 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Regretam sa aflam ca Tom Wolfe a murit", a confirmat editorul Picador. "A fost unul dintre cei mai mari iar cuvintele sale nu vor muri niciodata".

Autorul a zeci de eseuri si romane, cunoscut pentru aparitiile sale sic demodate, a murit intr-un spital din Manhattan unde fusese internat din cauza unei infectii, potrivit The New York Times, in timp ce Wall Street Journal vorbea de o pneumonie.

"A fost mai mult decat un simbol american, avea o buna reputatie literara la nivel international. si, in acelasi timp, a fost una dintre cele mai modeste persoane si gentile pe care le-am cunoscut. Nu am avut niciodata un schimb de replici tensionate cu el de-a lungul anilor in care am lucrat impreuna", a declarat agenta sa Lynne Nesbit, citata de Wall Street Journal.

Licentiat in civilizatie americana la Universitatea din Princeton, el a debutat in jurnalism la Springfield Union, un ziar din Massachusetts, in 1956. Doi ani mai tarziu, s-a alaturat Washington Post, in calitate de corespondent la Havana, apoi in capitala americana. inainte de a demisiona in 1962 si de a se muta la New York, se dedica marilor reportaje care ii vor aduce notorietatea.

Printre cele mai cunoscute eseuri si romane ale sale se numara: ''The Electric Kool-Aid Acid Test'' (1968), ''Radical Chic & Mau-Mauing the Flak Catchers'' (1970), ''The Painted Word'' (1975) ''The Right Stuff'' (1979), ''The Bonfire of the Vanities'' (1987), ''A Man in Full'' (1998), ''I am Charlotte Simmons'' (2004), ''Back to Blood'' (2012).


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ULTIMĂ ORĂ Noi indicii ies la iveală despre Sebastian, băiatul dispărut din Arad.... ULTIMĂ ORĂ Noi indicii ies la iveală despre Sebastian, băiatul dispărut din Arad. Părinţii lui Sebi sunt convinşi că a fost RĂPIT!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si