Preotul Gheorghe Precup din Ploiești, ridicat la rangul de iconom stavrofor, a murit zilele trecute, la vârsta de 85 de ani, transmite Ziarul Lumina.

Citește și: VIDEO-Preotul și psihologul, despre căsătorie. Ne mai căsătorim sau alegem să trăim fără acte? ,,Este o chestiune strict de maturizare''

Preafericitul patriarh Daniel a transmis luni un mesaj de condoleanțe la înmormântarea Preotului Gheorghe Precup.

"Am primit cu întristare vestea trecerii din viaţa pământească, în dimineața zilei de sâmbătă, 11 mai 2024, la vârsta de 85 de ani, a părintelui Gheorghe Precup, preot îmbisericit pe seama Parohiei Sfânta Treime din Ploiești, Protopopiatul Ploiești Nord", a transmis Patriarhul Daniel.

Părintele Gheorghe va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut, spune Patriarhul Daniel, "un slujitor de o înaltă conduită morală, cu dragoste deosebită față de slujbele Bisericii, iubitor desăvârșit al credincioșilor pe care i-a păstorit în lumina adevărului și în sufletele cărora a căutat, în toată perioada vieții sale, să semene dragostea față de Hristos Domnul".

Cine a fost preotul Gheorghe Precup de la Ploiești

Părintele Gheorghe Precup s-a născut în data de 11 septembrie 1938, în localitatea Măneciu- Pământeni, din județul Prahova, în familia binecredincioșilor Gheorghe și Aritina Precup.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

A studiat, mai întâi, la Colegiul Național Ion Luca Caragiale, din municipiul Ploiești, și, ulterior, la Seminarul Teologic Ortodox din Curtea de Argeș.

După finalizarea studiilor liceale, a fost admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucu­rești, pe care a absolvit-o cu succes, obținând titlul de licențiat în Teologie. S-a căsătorit cu doamna Elena Oncioiu, originară din localitatea natală a părintelui, Măneciu-Pământeni.

În anul 1969, a primit Taina Hirotoniei din mâinile vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina, fiind numit preot paroh pe seama Parohiei Valea Dulce, din județul Prahova.

La această parohie a reușit, cu multă osteneală, să construiască un nou sfânt lăcaș.

Preotul Gheorghe Precup a slujit până la momentul trecerii la cele veșnice

De-a lungul timpului, părintele Gheorghe Precup a slujit și la alte biserici și mănăstiri, dintre care amintim: Parohia Sfânta Treime- Ploiești, mănăstirea Suzana, din județul Prahova, și mănăstirile Dealu și Viforâta, din județul Dâmbovița.

Citește și: Ce spune părintele Calistrat Chifan, despre căsătoria după 30 de ani: ”Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească”

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Cât costă să te cazezi la apartamente de lux a lui Jorge de pe Litoral: "Am investit”- radioimpuls.ro

În anul 2007, după o activitate clericală de aproape 40 de ani, a ieșit la pensie, fiind îmbisericit pe seama uneia dintre parohiile pe care le-a păstorit în lunga sa activitate, Parohia Sfânta Treime din municipiul Ploiești, la Altarul căreia a slujit până la momentul trecerii la cele veșnice.

"În aceste momente deosebit de grele pentru familie și pentru cei apropiați, ne rugăm Domnului Iisus Hristos Cel înviat din morți să odihnească sufletul slujitorului Său, preotul Gheor­ghe, împreună cu drepții, având credința că și din ceruri se va ruga pentru toți credincioșii pe care i-a îndrumat pe calea mântuirii.  Veșnica lui pomenire din neam în neam!", a transmis patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Imagini de la slujba de înmormântare

Imagini de la slujba de înmormântare

[Sursa foto: Ziarul Lumina]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si