Multe dintre acestea sunt avizate chiar de sefii ANSVSA, desi ONG-urile, activistii si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului sustin un singur lucru: ca totul este ilegal!

Insotiti de un grup de iubitori de animale, colegii mei Daniel nicolaina si Adi Tudor au incercat din nou sa afle adevarul despre afacerea maidanezul! E de-a dreptul incredibil ce raspunsuri au primit!

Reporter: Cele mai multe asa zise adaposturi aceste lagare de exterminare canina apartin unor firme private. Unor SRL-uri care nu pot desfasua activitati de protectie a animalelor.

Ani in sir am facut publice imaginile acestor atrocitati, dar nicio autoritate nu a luat masuri. Dupa ce am aratat ce se intampla in adaposturile din judetul Constanta, am ajuns la usa ANSVSA, care in repetate randuri a refuzat sa raspunda clar la solicitari, desi informatiile solicitate sunt de interes public...

Reporter: Dumneata esti Hristos, domnule? Dumneata cine esti de vrei sa intri... Hristos, cine esti? Daca n-ai aprobare? N-ai aprobare sa intri in institutie, nu intri! Este o institutie publica. Nu!

Abia dupa ce am apelat la ajutorul politiei, am obtinut o programare pentru un interviu cu prededintele ANSVSA.

Reporter: Va asteptam pe data de 5 ianuarie la ora 11. Pe 5 ianuarie cu camera de filmat! Pe data de 5 ianuarie la ora 11.

O.K. Va asteptam!

Numai ca la data intalnirii s-au ivit din nou, probleme...Interviul nu poate fi filmat deoarece.

"Presedintele nu a fost de acord sa se filmeze aceasta audienta!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Mai mult de atat, am aflat ca operatorul Kanal D are interdictie din partea conducerii in sediul aflat, culmea ironiei, chiar in casa presei libere!

"Pai si cum? Colegul meu nu are voie sa intre? Nu!"

Insistam, iar intr-un final colegul operatorul nostru este primit in institutia publica, dar are voie doar pe hol. Cineva sta cu el la usa si il pazeste ca pe hoti, iar interviul e inregistrat doar audio prin usile inchise. In birou, ne asteapta 3 persoane.

Nu stiu speta! Eu va aduc la cunostinta. Pai, da si eu incerc sa va clarific legislatia! Aveti niste lacune! Eu am lacune? Eu intreb acum ca dumneavoastra lucrati aici! O firma de tip SRL are voie sa captureze, eutanasieze si incinereze cainii de pe domeniul public? Si dumneavoastra raspundeti? Ce raspundeti? Stati putin, dar ce este aici?

Doamna Adina Ciurea, cea care si vorbeste in numele ANSVSA, nu numai ca nu stie speta, dar nu pare interesata nici de ce prevede legea! Ascultati!

Din punct de vedere al competentelor noastre v-am spus ca noi nu concesionam aceste servicii. Nu am vorbit de concesionare. Cu atat mai putin pe mine ma intereseaza ca sunt asociatii ca sunt fundatii! PE REPEAT: "Cu atat mai putin pe mine ma intereseaza ca sunt asociatii ca sunt fundatii!" Cum adica nu va intereseaza?

Mai exact, pentru inregistrarea unui adapost privat, trebuie depuse o serie de documente printre care si….

"Certificat constatator emis de oficiul registrului comertului si codul caen cu activitatile”.

MIRCEA SERBANOIU FPAM 2: Contractile pe care ei le-au obtinut au fost obtinute tocma acestui cod caen care este ilegal adica activitati veterinare.

Lucrurile sunt cat se poate de clare. Intr-un raspuns dat la solicitarile noastre Colegiul Medicilor afirma clar despre una dintre firmele vizate ca "nu a avut si nu are unitati medicale inregistrate in Registrul unic al cabinetelor medical-veterinare, cu sau fara personalitate juridica. "

Si nu e un caz izolat. Niciuna din societatile private nu figureaza in lista cabinetelor medicale a colegiului medicilor veterinari asa cum impune legea!

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Mircea Serbanoiu: Concluzia e foarte clara. ANSV prin DSV urile judetene comit un mare abuz, atentie cu un consum mare nejustificat de fonduri publice si va spun de ce se intampla asa. Pentru ca reprezentantii DSV din teritoriu la majoritatea judetelor au interese financiare in serviciile de gestionare".

Cu toate astea ANSVSA inregistreaza aceste societati fara respectarea prevederilor mentionate. Ce raspund reprezentantii ANSVSA la aceasta sesizare?

„Aceasta nu este de competenta ANSVSA.

Colegiul medicilor contrazice si aceasta afirmatie printr-un raspuns scris catre Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului

"Verificarea unitatilor medicale veterinare se realizeaza de catre Colegiul Medicilor Veterinari prin reprezentantii acestuia precum si de catre autoritatea sanitar veterinara conpetenta territorial potrivit ordinului nr 17 pe 2008.

Iar acum va reamintim ca…. multe astfel de inregistrari au fost emise chiar sub conducerea actualului Presedinte al ANSVSA, Geronimo Branescu…care si de data aceasta a refuzat comunicarea directa cu presa.

Intr-un final domnul Gheorghe Stratulat, reprezentant al cabinetului presedintelui, promite ca va lua masuri in aceasta privinta si ne va oferi in curand un raspuns.

Sunt obligati sa respecte ordonanta de urgenta cat si hotararea de guvern privind normele metodologice. Si am doua exemple pe care trebuie sa le controlam si va promit ca o sa le controlam!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si