UPDATE 14:30- Cetățeanul grec a fost pus sub control judiciar

În urmă cu scurt timp, cetățeanul grec care a provocat accidentul a fost eliberat și pus sub control judiciar de către magistrați. Judecătorii Curții de Apel nu au confirmat mandatul european de arestare în cazul său. 

Un cetățean grec a provocat un accident rutier în Bulgaria.

O persoană a murit pe loc. Individul a vrut să-și repare maşina fără a avea autorizaţie, iar pe numele său autorităţile bulgare au emis un mandat de arestare pentru fugă de la locul accidentului.

Cetățeanul grec a ascuns cadavrul victimei și apoi a fugit

Șoferul tirului a făcut fotografii la locul accidentului- iar ulterior a plecat pentru că grecul i-ar fi spus că se descurcă singur și că e poliția pe drum. Doar că individul nu sunase vreun agent, ci un colaborator, care a venit cu o platformă... În schimbul a trei mii de euro, spun anchetatorii, complicele l-ar fi ajutat să ascundă cadavrul și motocicleta grav avariată într-un șanț, sub multe crengi.

Șocant e că bărbatul era viu, după cum aveau să afle legiștii. A zăcut acolo circa opt ore, apoi și-a dat ultima suflare. Familia l-a dat dispărut și a fost găsit de autorități după două zile....

A intrat apoi în România folosindu-se de acte false. Inclusiv plăcuțele cu numerele de la mașina avariată au fost schimbate cu unele românești.

Cum a ajuns în România, cetățeanul grec a mers să își repare mașina într-un service auto din Jilava, loc în care a fost și prins în reținut în cele din urmă.

Accidentul cumplit s-a produs în data de 30 iulie, însă trupul fără viață al motociclistului a fost găsit abia pe 2 august.

Un cetățean grec, arestat în România, după ce a produs un accident mortal și a încercat să ascundă urmele
Grecul Fatavas Anastasios este un prosper om de afaceri.

Mașina avariată a grecului Fatavas Anastasios, descoperită într-un service auto din România

Cum s-a produs accidentul

Surse din anchetă au declarat pentru Știrile Kanal D faptul că grecul Fatavas Anastasios a depășit un TIR fără a se asigura de faptul că din sens opus venea motociclistul care avea să-și găsească sfârșitul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Un cetățean grec, arestat în România, după ce a produs un accident mortal și a încercat să ascundă urmele
Dimitar Liubomirov Mishkov, motociclistul mort în accident

Un cetățean grec, arestat în România, după ce a produs un accident mortal și a încercat să ascundă urmele
Dimitar Liubomirov Mishkov, motociclistul mort în accident

Citeste si: VIDEO| Călătoriile cu trenul, adevărate curse de încercare pentru românii nevoiți să se sufoce

Ce au transmis autoritățile

„În urma unor activităţi investigativ-operative, poliţiştii oraşului Măgurele au depistat şi identificat într-o anexă de birouri, dintr-un imobil situat în oraşul Măgurele, unde se află şi un atelier auto, un bărbat, în vârstă de 68 de ani, cetăţean grec, care a încercat să convingă personalul unităţii service, să efectueze reparaţii la autoturismul său, fără a prezenta autorizaţie de reparaţie. În cadrul verificărilor şi investigaţiilor, poliţiştii din Măgurele au stabilit că autovehiculul respectiv ar fi fost implicat într-un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, pe teritoriul Bulgariei”, a transmis, marţi seară, IPJ Ilfov.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Măgurele au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparatiilor.

Citeste si: Haos pe Autostrada Soarelui. Patru mașini s-au ciocnit

„În urma relaţionării cu autorităţile din Bulgaria, acestea au emis la data de 3 august a.c. pe numele bărbatului, un Mandat European de Arestare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Bărbatul respectiv are drept de rezidenţă în România”, au mai precizat poliţiştii.

Citeste si: Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești, reținut

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Conform oamenilor legii, grecul se află în custodia poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale, competenţi pentru efectuarea procedurilor privind punerea în aplicare a Mandatului European de Arestare.

Citeste si: Tragedie lângă Timișoara! Trei persoane au murit și alte patru au fost rănite, în urma unui accident rutier

Urmăriți un interviu acordat de psihologul criminalist Tudorel Butoi, în exclusivitate pentru Știrile Kanal D: 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si