Acesta este cel mai poluat loc din Romania. Oamenii sunt disperati: "Sunt copii mici care mai mereu sunt bolnavi"

Cel mai poluat loc din Romania declanseaza, in al 12-lea ceas, razboiul intre autoritati: dupa ce Garda Nationala de Mediu a inaintat o plangere penala impotriva consiliului judetean Cluj, insusi ministrul a ajuns, cu o falca-n cer si una-n pamant, la groapa de gunoi de la Pata Rat. Cat de putin le-a pasat oficialilor raspunzatori de vizita mai marilor de la Bucuresti, nu ne mai surprinde! Ce-au spus insa oamenii pe care nimeni nu i-a intrebat cum e sa isi creasca micutii la umbra muntelui de mizerie, e de-a dreptul socant.

Author: V.P. luni 02 octombrie 2017 , 19:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


-Sa o inchida pe veci... Sunt copii mici aici care mai mereu sunt bolnavi. Stau si sunt la spital. De la mirosul asta, de la apa aia neagra! Mai bine sa o inchida!

-Noaptea vine un miros de nu poti sa stai.

Nici afara. Noaptea? Si vara ma gandesc ca e. Vara e dezastru.

Marturia gravidei de la groapa de gunoi vine, socant, in timpul vizitei mai marilor de la Bucuresti! Desi ministrul Mediului n-a venit sa se intereseze de soarta ei si a famiilor de-aici, declaratiile rastite s-au auzit pana dincolo de muntele de gunoi!

GRATIELA GAVRILESCU- ministrul Mediului: Este o pata neagra pe toata zona aceasta de plin centru al Ardealului!

"Am facut bineinteles invitatie si la pres consiliului si la primaire, ii vedeti pe vreunul dintre ei aici? Unde este domnul primar? Sa nu confundam lucrurile, noi suntem cu partea provizorie... Dumneavoastra sunteti cu una si consiliul judetean care nu stiu de ce nu face nimic cu alta... Este aici si consiliul judetean... Unde este... Doamnele director! Credeam ca este domnul presedinte..."

Seful Consiliului Judetean n-a dat ochii cu ministrul: desi muntele de mizerie oricand s-ar putea prabusi, iar amenzile multe ameninta sa goleasca visteria cu bani publici, acesta a preferat sa trimita in gura leului o colega.

Deseurile din judetul Cluj sunt plimbate prin toata tara pentru ca niciun depozit din cele sase pe care le are judetul Cluj nu e conform. Noua rampa ecologica ar trebui sa fie gata tocmai in 2020, dar termenul e departe de a fi realizabil. De vina, spune ministrul Mediului, sunt autoritatile judetene pe care le acuza de neglijenta.

Vakar Istvan- vicepresedinte consiliul judetean -  Ne-o asuman, asta este, explicatii exista, legislatia e stufoasa, problemele cu termenele normal ca acopera legal aceasta situatie.

-Speram sa scapam din lagarul asta Auschwitz si nu pentru noi, ca pana la urma omul se obisnuieste si oriunde il pui, dar ma gandesc la copil- ce viitor ii asigur lui, ce invata el aici?

Problema nu mai e doar a noastra: la inceputul acestui an, Comisia Europeana a dat in judecata Romania pentru ca autoritatile din Cluj n-au inchis groapa de gunoi. Solutia, dupa ani de zile, pare- in continuare- de negasit.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si