Acesta este orașul din România în care au loc 7 divorțuri pe zi. De ce tot mai mulți români aleg să se separe

De la începutul pandemiei de COVID-19, în țara noastră, rata divorțurilor a înregistrat o ușoară creștere. De vină pentru separările produse în ultimii doi ani a fost nu doar stresul, ci și faptul că partenerii au petrecut mai mult timp împreună și au acumulat mai multe tensiuni în relație peste care nu au mai putut trece.

Author: Alexandra Costea vineri 19 august 2022 , 08:45

Acesta este orașul din România în care au loc 7 divorțuri pe zi. De ce tot mai mulți români aleg să se separe

Acesta este orașul din România în care au loc 7 divorțuri pe zi. De ce tot mai mulți români aleg să se separe

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform datelor oficiale distribuite de autoritățile din țara noastră, în primii ani după Revoluție din 1989, în România, avea loc un divorț la 6 căsătorii.

În anul 2021, în urma pandemiei, Bucureștiul a ajuns pe primul loc în România la divorțuri.

Citeste si: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Anunț surprinzător de la ANM pentru septembrie

Mai exact, este vorba de 2.600 de divorțuri care au fost pronunțate pe parcursul acestui an, ceea ce înseamnă aproximativ 7 pe zi, conform studiului publicat de INS în anul 2021.

Care sunt județele din România în care au loc cele mai multe divorțuri

Cel mai mic număr de divorțuri se înregistrează în orașele Covasna, unde au avut loc 227 de divorțuri, și în Vâlcea, respectiv 205 divorțuri.

Cu toate că în anul 2020 numărul total al divorțurilor a scăzut, în pandemie, ponderea divorțurilor cauzate de violența fizică a crescut, relatează jurnaliștii de la  Cancan.

Citeste si: Mamă și copil, înjurați de o asistentă trezită din somn, la spital

Anul trecut, în 3 județe din România s-au înregistrat peste 1.000 cazuri de divorț. Mai exact, vorbim despre județele Constanța, Iași și Prahova. Numărul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani care au divorţat în ultimul an este semnificativ mai mare decât cel al femeilor: de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 şi de 1,8 ori la grupele de vârstă 55-59 ani şi 60 ani şi peste, precizează studiul publicat de INS din 2021.

Divorţurile s-au pronunţat în proporție de 47,0% dintre cazuri din vina ambilor soţi, în 10,2% din cazuri din vina soţului, în 3,5% dintre cazuri din vina soţiei şi 39,3% din alte cauze.

Care sunt principalele motive pentru care români aleg să-și încheie căsniciile

 

  •     Infidelitate
  •     Violență domestică
  •     Neglijență familială
  •     Neînțelegeri complexe și grave dintre soți

Citeste si: Un bărbat din Vâlcea a fost la un pas de o tragedie: a suferit o hemoragie masivă în timp ce își împodobea poarta pentru nuntă

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si