Decizia politica a fost intimpinata cu urale de englezii care nu isi doresc iesirea din Uniunea Europeana.

Asadar, Parlamentul de la Londra a respins cu majoritatea covarsitoare acordul Brexit de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana. O veste primita cu urale de multimea pro- europeana adunata in centrul orasului si care a urmarit dezbaterile pe ecrane uriase.

Este o infringere istorica pentru premierul Theresa May care a sustinut intens in ultimele luni ca Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana la termen.

Insa aseara toate planurile pentru Brexit au fost aruncate in aer.

THEREA MAY, PREMIERUL MARII BRITANI: Camera Comunelor a vorbit, iar Guvernul va asculta. Este clar că Parlamentul nu sustine acest acord. Dar votul din această seară nu ne spune nimic despre ce sustine Parlamentul, nimic despre modul în care sau daca intentionează sa onoreze decizia pe care poporul britanic a luat-o in referendumul convocat chiar de Parlament.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Imediat dupa rezultat, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat o motiune de cenzura contra Guvernului conservator.

Aceasta va fi supusa la vot in aceasta seara si poate duce la alegeri generale.
Daca supravietuieste motiunii, Theresa May are termen pana luni să prezinte un "plan B": fie sa se angajaze sa se intoarcă sa negocieze la Bruxelles, fie sa ceară o amanare a datei Brexitului, prevazuta la 29 martie.

"Marea Britanie trebuie sa-si clarifice intentiile cat mai curand posibil" a reactionat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker pe pagina sa de socializare.

Bruxellesul pune astfel presiune pe Londra.

"In cazul in care acordul este imposibil si nimeni nu vrea nici un acord, atunci cine va avea curajul sa spuna care este singura solutie pozitiva" a postat Donald Tusk, presedintele Consiliului European

O iesire din Uniunea Europeana este insa optiune temuta de toate mediile economice. In pofida amplorii infrangerii, un purtator de cuvant al Downing Street a dat asigurari ca sefa Guvernului nu va demisiona şi ca se va "concentra asupra implementării Brexitului".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si