VIDEO - Actorul Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Marele actor Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Actorul se confrunta cu grave probleme de sănătate.

Author: Andreea Albu joi 29 septembrie 2022 , 19:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Alexandru Arșinel a încetat din viață astăzi, 29 septembrie 2022. 

Medicii au confirmat moartea celebrului actor Alexandru Arșinel la vârsta de 83 de ani.

Actorul era internat la Terapie Intensivă

Actorul era internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Uiversitar de Urgență București de la mijlocul lunii septembrie.

Citeste si: Alexandru Arșinel a murit. Ultima imagine cu marele actor în viață

Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

"În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe.

Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Dumnezeu să-l odihnească", au transmis medicii de la Universitar.

Alexandru Arșinel s-a confruntat cu tot mai multe probleme de sănătate în ultimul timp. La începutul lunii mai 2022 a ajuns la un spital privat din București fiindcă starea i s-a înrăutățit brusc. Problemele erau de natură cardiacă. 

După câteva săptămâni, artistul și-a făcut un nou control la spital. Apropiații lui Alexandru Arșinel au declarat atunci că el obosește foarte repede și are nevoie de ajutor pentru a respira. 

Tot mai multe probleme de sănătate pentru Alexandru Arșinel în ultimii ani

Alexandru Arșinel a rămas cu sechele în urma multiplelor probleme de sănătate pe care le-a avut de-a lungul timpului.

În 2021, marele actor s-a infectat cu coronavirus și a trecut prin două intervenții chirurgicale pe cord, iar acum câțiva ani a suferit un transplant renal.

Artistul avea și probleme mari la picioare și a mărturisit că mersul devenise un calvar pentru el.

„Îmi este greu să mă deplasez. Am o durere a masei musculare. Mă dor picioarele mai ales. Îmi este greu să merg, sper să treacă. Am angajat pe cineva care mă ajută, vin copiii mei care se ocupă zilnic de mine și de soția mea”, a spus el.

Citeste si: Alexandru Arșinel a murit. Ultima imagine cu marele actor în viață

Cine a fost Alexandru Arșinel. A făcut parte din generația de aur a teatrului românesc

Aleandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava.

El a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu.

Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații.

Printre acestea: „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, “Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, “Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ”Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, ”1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

În anul 1978, începe să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului “Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.

În ultimii ani, Alexandru Arșinel a jucat în spectacolele: “Aer bun, de Savoy”, “Hai, Hai, România!”, “Piei, drace!”, “Hai, zâmbește!” și “Suta lui Tănase”.

Alexandru Arșinel a murit. Detalii cutremurătoare despre finalul artistului

Alexandru Arșinel nu a mai apărut în public din iunie 2022. Atunci, acesta a primit o distincție importantă din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si