Ermey, poreclit „The Gunny”, a murit duminica, in urma complicatiilor date de o pneumonie, scrie The Hollywood Reporter.
 
Decesul a fost anuntat pe contul lui de Twitter de catre agentul sau Bill Rogin, care a precizat ca actorul a murit in dimineata zilei de duminica.
 
Pe pagina de Facebook a lui Ermey, Rogin a adaugat: „Ne va lipsi tuturor.
Este o pierdere ingrozitoare pentru care nimeni nu era pregatit.(...) Adevaratul R. Lee Ermey a fost un familist, un suflet bland”.  
 
Fost sergent in Marina americana, Ermey a fost si instructor, dupa ce a participat, timp de 14 luni in Vietnam, alaturi de trupele armate.
 
Nascut 24 martie 1944, in Kansas, de la varsta de 14 ani a trait in statul Washington. Dupa 11 ani de serviciu militar, Ermey a urmat cursuri de actorie si a fost distribuit in 1979, in „Apocalypse Now” al lui Francis Ford Coppola, caruia i-a fost si asistent tehnic pentru acest film.
 
Rolul din lungmetrajul lui Kubrick i-a adus insa recunoasterea mondiala. A primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru „cel mai bun actor intr-un rol secundar” si un premiu din partea Boston Society of Film Critics.
 
A interpretat un rol similar in „The Frighteners”, regizat de Peter Jackson, cu Michael J. Fox in rol principal.
 
intre filmele in care a jucat se numara „Mississippi Burning”, „Prefontaine”, remake al „The Texas Chainsaw Massacre”, „Fletch Lives” si „Se7en”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si