Actorul Septimiu Sever, a carui moarte a fost anuntata de Florin Piersic, a fost insurat cu cea mai frumoasa femeie din tara! Erastia Peretz a fost „Miss Romania” la 17 ani, iar peste 40 de ani a emigrat in Canada alaturi de sotul ei!

Septimiu Sever a decedat pe 15 august, la 91 de ani.

Matei Vaihan, miercuri 16 august 2017 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Septimiu Sever a fost unul dintre cei mai importanti actori de teatru si film de dinainte de 1970, printre cele mai cunoscute pelicule in care a aparut fiind „Mitrea Cocor”, „Dacii” sau „Mihai Viteazul”. In 1971, insa, Sever a luat decizia sa emigreze in Canada, alaturi de sotia sa, Erastia Peretz, o femeie care fusese declarata cea mai frumoasa romanca in 1931, cand castigase titlul de Miss Romania. 

“Cea mai frumoasă fată din România (Miss România 1931) avea 17 ani. Blondă, cu ochii verzi şi cu un fizic atrăgător, Erastia era modestă, veselă şi iubea natura. Anii copilăriei şi i-a petrecut în apropierea Iaşului, unde tatăl ei, Ioan Peretz, fost director general al Teatrelor, avea un conac. Erastia era îndrăgostită de natură, iubea cu aceeaşi pasiune muzica şi îi plăcea să scrie versuri. De altfel, avea să intre mai tîrziu în Uniunea Scriitorilor.”, se scria intr-un material despre Erastia.

Ulterior, Erastia s-a maritat cu actorul Septimiu Sever, iar cei doi au luat decizia sa emigreze in Canada, in 1971. Ei au pastrat legatura cu bunul prieten al lui Septimiu, Florin Piersic, marele actor roman fiind cel care a dat vestea mortii amicului sau. “Daca ar fi sa-mi numar marii mei prieteni pe degetele de la o mana, Septimiu Sever s-ar numara printre cei cinci. Acum cateva minute, am aflat cu mare durere, ca l-am pierdut. Nu v-am spus eu, ca nu de putina vreme, am ajuns sa imi fie frica sa mai raspund la telefon din teama de a nu primi astfel de vesti? Nu aram pregatit, dragul meu Septimiu, sa aflu de zborul tau spre stele...Doare prea tare.... De astazi, am ramas mai singur, mai sarac in prieteni. Desi in ani ne-a despartit un continent si un ocean, te-am iubit mereu si voi iubi vesnic amintirile noastre minunate”, a scris Florin Piersic.

Te-ar putea interesa si

Setări confidențialitate