Așa arată una dintre creșele primăriei Sectorului 6 al Capitalei. Peste 150 de copii de până la 1 an și jumătate își petrec aici toată ziua, până când părinții vin și îi iau acasă.
Citește și: UPDATE- Nereguli la o creșă din Botoșani: Mai mulți copii de doi ani, bătuți de profesoară! Oamenii legii au pornit anchete în acest caz
Legea adaptării le permite părinților să petreacă 10 zile cu cei mici la creșe
Acomodarea poate fi dificilă, mai ales dacă cel mic este dependent de unul din părinți. Nicoleta a adus-o la creșă pe Maria de la vârsta de un an și jumătate.
„A plâns la început puțin. Am rămas cu ea, am încercat să să-i arăt toate locurile pe aici să se familiarizeze atât cu doamnele, cât și cu copiii, dar a fost în regulă.”
Acum, însă, micuța s-a familiarizat cu copiii și cu îngrijitoarele. Iar mersul în colectivitate vine și cu plusuri.
„În primul rând, Maria mănâncă singurică, Maria a scăpat de pampers, face la oliță. Maria are chiloței, Maria este fată mare.”
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Cum arăta casa lui Paris Hilton înainte de a fi făcută scrum de incendiile din Los Angeles. A fost cumpărată în 2021, cu 8,4 milioane$- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Programul creșei începe încă de la 6 dimineața, iar pe parcursul zilei, micuții fac o mulțime de activități. La ele pot participa și părinții, la început, pentru a-l ajuta pe cel mic să se acomodeze mai repede.
Mihaela Luca, directorul creșei: „Este vorba despre adaptarea blândă în care părintele are posibilitatea timp de 10 zile să-și însoțească copilul pe o perioadă de 1-2 ore, pentru a-i
asigura o adaptare mai lentă, dar mai blândă.”
Iar când părinții pleacă la serviciu, micuții rămân în grija personalului. Angajații trebuie să aibă răbdare, dar și plăcerea de a sta printre cei mici. Claudița, de pildă, e un om de bază care lucrează în domeniu de 20 de ani.
Claudița Nedelcu, asistent medical: „E prima lor activitate. Se mai plânge dimineața, la prima oră, în rest, în timpul zilei făcând tot felul de activități și jocuri și se relaxează.”
Înainte de somn, vine masa de prânz. Programul de somn este unul bine stabilit, după masa de prânz, cei mici știu deja că urmează ora de somn.
În București, locurile la creșele de stat sunt limitate. Unii părinți le aleg pe cele private, care costă cel puțin 1.500 de lei pe lună sau angajează o bonă.
<\/scr"+"ipt>");