Aderarea României la Schengen: Avantaje și dezavantaje

Aderarea României la Spațiul Schengen este importantă din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi faptul că țara noastră ar deveni mult mai atractivă ca destinație de afaceri, dar și ca destinație turistică. Iată ce ar putea însemna, cu adevărat, intrarea României în Schengen!

Author: Ana-Maria Costea miercuri 07 decembrie 2022 , 16:51

Aderarea României la Schengen: Avantaje și dezavantaje

Aderarea României la Schengen: Avantaje și dezavantaje

[Sursa foto: Freepik]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spațiul Schengen înseamnă libertate în mișcare pentru cetățenii din Uniunea Europeană și, din acest motiv, este importantă eliminarea controalelor la frontierele interne ale Spațiului Schengen. Totodată, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen ar face România mai atractivă ca destinație de afaceri.

dar și ca destinație turistică.

Citește și: VIDEO- De ce se opune Austria intrării României în spațiul Schengen

România în Schengen- Avantaje

Unul dintre avantajele intrării României în Schengen este legată de timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, care ar dispărea. În sezonul concediilor, precum sărbătorile de iarnă, turiștii români pot aștepta o oră sau chiar și mai mult la ieșirea din țară, dar și la intrarea în România. 

Încă un avantaj al intrării României în Schengen este faptul că această acțiune ar avea un impact pozitiv asupra transportatorilor, prin eliminarea timpilor mari de la așteptarea la frontiera cu Bulgaria.

În acest mod, transportatorii ar putea să nu mai piardă timpul cu diversele controale și proceduri birocratice la frontiere.

Un al treilea motiv este legat de comerț, care ar fi mult mai profitabil. Mărfurile ar circula mult mai rapid, la costuri semnificativ mai mici. Așadar, costurile pentru combustibili, salarii, diurne și multe altele ar putea fi vizibil diminuate.

Citește și: Iohannis a discutat cu președintele Greciei despre aderarea la Schengen

România în Schengen- Dezavantaje

Este timpul să vorbim și despre dezavantajele intrării României în Schengen.

Dacă România va intra în Schengen, controalele de securitate din cele 5 puncte de trecere a frontierei cu Serbia vor fi mult mai riguroase decât au fost până în prezent. Acest lucru s-ar întâmpla din cauza îngrijorării UE privind fluxul de migranți pe Ruta Balcanilor de Vest și mai ales prin Serbia, care pune o presiune mare pe umerii Uniunii.

Citește și: Klaus Iohannis, despre şansele României de a intra în Schengen: „Continui să văd acest lucru ca fiind posibil”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si