Adevarul despre studiourile de videochat din Romania

Saptamanal, apar stiri despre industria de videochat din Romania, insa de cele mai multe ori ele sunt negative, iar cei care activeaza in acest domeniu sunt mereu aratati cu degetul. Putini stiu cum sta treaba cu adevarat in studiourile de videochat profesionale, asa ca ne-am gandit sa clarificam cateva aspecte importante legate de acest sector de servicii extrem de profitabil.

joi 30 iunie 2016 , 16:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

1.    Videochatul este la fel de legal precum orice activitate de creatie si interpretare, iar studiourile care respecta normele in domeniu semneaza contracte de artisti si platesc taxe la stat. Modelele de videochat primesc banii odata la doua saptamani, iar toate sumele incasate si impozitele aferente se regasesc in actele aditionale.

2.    Pentru a lucra in studiourile de videochat din Romania trebuie sa ai 18 ani impliniti, acte de identitate valide si sa nu suferi de afectiuni mintale. Poti fi model de videochat chiar si la 35-40 de ani daca ai un aspect tanar si ingrijit, insa majoritatea modelelor au 20-30 de ani.

3.    Studiourile de videochat impart cu modelele castigurile obtinute pe site-urile din strainatate in proportii egale. Cine promite un comision mai mare de 50% recurge de fapt la un sistem care pacaleste modelul, deoarece nu ar putea sa-si sustina cheltuielile pe termen lung si ar iesi din afaceri sau nu ofera nici un fel de sustinere si promovare reala modelelor.

4.    Modelele de videochat castiga foarte bine spre excelent, depinzand numai de ambitia si persistenta de care dau dovada. La inceput, in perioada de training si acomodare, veniturile sunt mai mici pentru ca trebuie, ca la orice alt job, sa inveti. In general, in primele luni un model nou castiga intre 500 si 3.000 de dolari, depinzand de cat de bine cunoaste limba engleza, cat de bine comunica, de cultura generala, de abilitatea nativa de a se face placuta. Apoi, pe masura ce capata experienta, veniturile cresc la 3.000 - 5.000 de dolari pe luna. Cele care muncesc mult si dau dovada de implicare maxima pot insa depasi 10.000 de dolari lunar si sunt multe modele din Romania care au reusit sa ajunga aici (ex: Devious Angell sau Raquelle Diva, castigatoarele mai multor premii internationale).


5.    Modelele care lucreaza in studiouri de videochat castiga mult mai bine decat cele care fac videochat de acasa deoarece au parte de training valoros, feedback din partea personalului cu experienta, suport tehnic online, o echipa de marketing, fotografi si editori video profesionisti, decoruri de lux, lumini, echipamente performante, internet de mare viteza si multe altele. In plus, ele lucreaza constant si isi pastreaza motivatia.

6.    Programul de lucru al unui model de videochat este flexibil. Acesta poate lucra in ture de dimineata, dupa-amiaza sau noapte, pe care si le aranjeaza saptamanal. Se poate lucra 5 zile pe saptamana, cate 8 ore, dar si 6 zile, cate 6-7 ore sau 4 zile pe saptamana, a cate 10 ore in fiecare, insa este recomandat ca modelele sa activeze constant pe aceeasi tura, pentru a putea sa-si fidelizeze membrii.

7.    Exista posibillitatea de a face videochat non adult, adica modelele nu trebuie sa se dezbrace in fata camerei video, ci seduc interlocutorii cu ajutorul inteligentei si farmecului personal. Paradoxal, multi barbati care apeleazala astfel de servicii o fac pentru ca se simt singuri sau plictisiti sau pentru ca sunt prea timizi pentru a aborda o femeie fata in fata. Evident, cea mai buna abordare este cea glamour, intre adult si non-adult, asa cum ar trebui sa fie o femeie si in viata reala: nici prea, nici foarte.

8.    Angajatii unui studio de videochat profesionist nu au voie sa dezvaluie identitatea modelelor unor terte persoane. Tinerele care vor sa profeseze in acest domeniu isi aleg un pseudonim si il folosesc numai pe acesta. Desi site-urile cu care colaboreaza studiourile de videochat premium nu permit membrilor din Romania sa vada fetele din tara noastra, exista totusi riscul ca acestia sa foloseasca servere proxy gratuite, care ascund IP-urile. Dar de ce ai ascunde ce faci, daca nu faci nimic ilegal sau imoral si abordezi o cariera glamour si nu adult?

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si