Adio, parcagii pe strazi! Indivizii care va cer ilegal bani pentru a va parca autoturismul risca puscaria

Astazi a fost adoptat un proiect de lege menit sa-i bage in sperieti pe indivizii care cer ilegal bani pentru a te lasa sa parchezi. Conform proiectului adoptat in senat, in functie de gravitatea infractiunii, acestia risca pana la 15 ani de inchisoare.

Author: V.P. marți 07 noiembrie 2017 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Perceperea unei taxe pentru parcare, in orice mod si cu orice titlu, de catre o persoana neautorizata in acest sens sau care nu are cel putin un drept de folosinta asupra spatiului respectiv se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la un an.

Iar in cazul "determinarii sau inlesnirii savarsirii faptelor incriminate de prezenta lege ori obtinerii de foloase patrimoniale de pe urma acestora de catre una sau mai multe persoane se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercittrii unor drepturi"

Daca "determinarea a fost realizata prin constrangere, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani, iar daca faptele sunt savarsite fata de un minor sau fata de o persoana cu dizabilitati, limitele speciale ale pedepsei se majoreaza cu o treime, putand ajunge pana la 15 ani de inchisoare.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si