Admitere Drept 2021. Când încep înscrierile?
Admitere Drept 2021. Când vor avea loc înscrierile și examenul de admitere în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București?
Admitere Drept 2021. Absolvenții de liceu care doresc să urmeze cursurile Facultății de Drept, nivel licenta trebuie să înceapă să se pregătească pentru examenul de admitere de anul acesta.
Admitere Drept 2021. Astfel, după ce elevii au susținut examenul de Bacalaureat și au aflat rezultate, urmează pregătirea pentru înscrierea și admiterea la facultate 2021.
Admiterea la Drept 2021, în cadrul Universității din București se face pe baza de concurs de admitere. Așadar, candidații vor susține un examen la Limba română și Economie, pe data de 21 iulie. Absolvenții de liceu care au obținut pe perioada studiilor liceale premii la olimpiade școlare internaționale recunoscute de minister vor beneficia de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere și fără plata taxei de admitere, pe locuri finanțate de la buget.
Admitere Drept 2021. Pe site-ul Facultății de Drept, Universitatea din București au fost publicate câteva propuneri de programă pentru subiectele la Limba română pentru examenul de admitere 2021.
Citeste si: Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?
- Gramatică (morfosintaxa propoziției și sintaxa frazei)
- Exprimare corectă: Ortografie, ortoepie, punctuație și forme gramaticale.
- Sintaxa frazei: segmentarea propozițiilor, felul acestora și relațiile dintre ele.
- Morfosintaxa propoziției:
- clase lexico-gramaticale: definiții, tipuri, categorii gramaticale; funcții sintactice.
- Structura morfologică a cuvintelor flexibile și implicațiile ortografice: rădăcină/radical, prefixe, sufixe lexicale, sufixe gramaticale (verbale: de mod, de mod+ timp), desinențe (verbale: de număr+ persoană; nominale: de gen+ număr +caz), articole (hotărâte și nehotărâte).
- reguli de utilizare a virgulei/ perechii de virgule (virgulă exclusă, virgulă obligatorie — situații);
- relativul care în acuzativ — complement direct;
- scrierea cu I i/ 2 i/ 3 i la finală de cuvânt (și motivație gramaticală și/sau fonetică);
- verbe de tipul a continua...,
Admitere Drept 2021. Pentru mai mult informații cu privire la programa pentru admiterea În cadrul Facultățiii de Drept, Universitatea București 2021, puteți accesa site-ul oficial https://drept.unibuc.ro.
Citeste si: Admitere Academia de Poliţie 2021. Calendarul probelor sportive şi câte locuri sunt disponibile
- programa și manualele de Limba română pentru clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, precum și cele de Limbași literatura română pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a, oricare dintre cele avizate și aprobate de Ministerul Educației, indiferent de editură și/sau anul apariției, dar nu înainte de 2010.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (DOOM2), Editura Academiei, ediția 2005 — ortografie, ortoepie, punctuałie și forme gramaticale. DEX- Dicționarul explicativ al limbii române, editat de Academia Română și Institutul de Lingvistică ”lorgu Iordan-AI. Rosetti", ediția a 2-a, rev., București, Ed. Univers Enciclopedic Gold, 2009 — aspecte lexicosemantice.
- Marele dicționar de neologisme, ediția a X-a revăzută, augmentată și actualizată), Editura Saeculum, 2008 (autor: Florin Marcu) (sau ediții ulterioare).
Potrivit Facultății de Drept, Universitatea din București, in manualele de limba și literatura română pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a se vor reține doar problemele legate de aplicarea normelor ortografice, ortoepice și de punctuație, dar și anumite informații referitoare la nivelurile limbii fonetic, lexico-semantic și morfosintactic.
Citeste si: Admitere UPB 2021. Când încep înscrierile şi la ce materii poţi da examen?
Candidații care ăți doresc să urmeze cursurile superioare în cadrul Facultatii de Drept trebuie să se pregătească și la Economie. Astfel, protrivit informațiilor oficiale puse la dispoziție de reprezentanții Fcaultății de Drept, examenul va cuprinde 60 de cerințe la Limba română și 40 de cerințe la Economie.
1. Consumatorul și comportamentul său rațional
- Nevoi și resurse
- Cererea
- Consumatorul și comportamentul său (costul de oportunitate, utilitatea economică)
2. Producătorul/întreprinzătorul și comportamentul său rațional
- Proprietatea și libera inițiativă
- Oferta
- Factorii de producție și combinarea acestora
- Costuri, productivitate, profit, eficientă economică
3. Piața -întâlnire a agenților economici
- Relația cerere-ofertă-preț în economia de piață
- Mecanismul concurențial
- Forme ale pieței: piața monetară, piața capitalurilor, piata muncii
4. Crestere si dezvoltare economica. Fluctuațiile economice
- Utilizarea venitului
- Creșterea și dezvoltarea economică
- Fluctuațiile macroeconomice
5. Echilibrul si dezechilibrul în economie
- Echilibrul și dezechilibrele în economie
- Principalele dezechilibre economice interne: inflația, șomajul
Citeste si: Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?
Programa de examen este realizată în conformitate cu prevederile programelor școlare în vigoare. Iar subiectele pentru examenul de admitere 2021 se va realiza în baza acestei programe și nu vizează conținutul unui manual anume.