Admitere liceu militar 2022-2023: Calendarul înscrierilor şi examenelor

Admitere liceu militar 2022-2023. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022. Pentru mai multe informații legate de consiliere și înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparține cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului.

Author: Alexandra Bercea sâmbătă 02 iulie 2022 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Admitere liceu militar 2022-2023. Învățământul liceal militar este gratuit. Misiunea acestuia este pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Admitere liceu militar 2022-2023. Care sunt criteriile de recrutare

Criteriile de recrutare sunt reprezentate de vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere). De asemenea, un alt criteriu este acela că trebuie să fie absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Cum se realizează desfășurarea activităților de recrutare și selecție

„10.01 – 25.03.2022 – înscrierea candidaților;

17.01 – 08.04.2022 – susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, conform precizărilor primite de la recrutor;

Citeste si: Admitere Poliţie 2022 Câmpina: Tot ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

31.01 – 22.04.2022 – efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.”

Potrivit anunțului, probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală. Selecția se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Există 5 colegii naționale militare în România:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;

Citeste si: Când are loc admiterea la Școala de Poliție din Câmpina 2022 și cum te poți înscrie pentru a ajunge polițist

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța.

„Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi „Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere, potrivit sursei menționate anterior.

Calendarul admiterii în colegiile militare, pentru anul școlar 2022-2023

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Citeste si: Când are loc admiterea la Școala de Poliție din Câmpina 2022 și cum te poți înscrie pentru a ajunge polițist

„În acest moment nu se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști)”, potrivit sursei citate.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si