Adolescent din Spania, dependent de Fortnite

Un adolescent spaniol este primul caz clinic de spitalizare timp de două luni pentru dependență de jocul video Fortnite.

Author: Madalina Grigore miercuri 15 septembrie 2021 , 17:02

Adolescent dependent de Fortnite
Un adolescent din Spania, primul caz de dependență Fortnite[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Adolescentul a început să prezinte inițial un comportament care l-a făcut să se autoizoleze sau să întrerupă interacțiunile sociale de orice fel.

Cazul a devenit cunoscut după ce o echipă de la spitalul din Castellon din estul Spaniei a publicat povestea tânărului, caz unic la nivel mondial.

Care sunt simptomele dependenței de jocuri video

Adolescentul a fost internat după ce a început să devină dependent de jocul video Fortnite. Simptomele pe care acesta le prezenta sunt: izolarea la domiciliu, întreruperea interacțiunilor umane, refuzul de a apela la serviciile medicale, lipsă de flexibilitate personală persistentă, dezinteres față de cei din jur și lipsa activităților.

Totodată, echipa de medici a observat că activitățile cotidiene deveneau alterate, iar ritmul somnului nu mai era același.

Înainte de a deveni dependent de acest joc video, adolescentul era considerat elev model, familia tânărului a început să ia în considerare numărul mare de absențe de la școală și neglijarea orelor de somn.

Citeste si: VIDEO| Pandemia și izolarea cresc numărul de persoane care cad în patima băuturii

Adolescent dependent de Fortnite
Ce părere au specialiștii și cum s-a vindecat tânărul dependent[Sursa foto: depositphotos.com]

Ce părere au specialiștii

Specialiștii sunt de părere că folosirea noilor tehnologii și neglijarea atribuțiilor școlare au pus accent pe riscul pe care îl are utilizarea neadecvată și excesivă a jocurilor video și importanța tratamentelor medicale pentru persoanlele care se află în astfel de situații.

Citeste si: Povestea terifiantă a unui tânăr captiv 16 ani drogurilor, la „În oglindă”, emisiune difuzată exclusiv online, pe YouTube Kanal D România, în secțiunea theXclusive

Experții spun că dependența de jocuri video acționează superior unei stări de neliniște și pot avea drept cauză pierderea unei persoane dragi sau anxietatea în urma exigențelor educaționale.

Tratamentul urmat de minor a constat în colaborarea atât cu el, cât și cu familia acestuia, iar rezultatul a fost utilizarea mai redusă a ecranelor, sub supraveghere și în preajma unui coleg pentru a exista socializare. De asemenea, s-a observat și o ameliorare a funcționării personale și sociale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si