Agricultorii sunt extrem de fericiti. Au aparut verdeturile in gradini. Spanacul si ceapa verde au aparut odata cu ghioceii. Gospodinele ne invata sa facem placinta de post cu ciuperci si spanac
In loc de ghiocei, banatenii se lauda ca au deja in gradina verdeturi de primavara. Spanacul si ceapa verde au rasarit cu o luna mai devreme. Nici nu e de mirare. S-au inregistat temperaturi record. 20 de grade, cu plus!

Primavara s-a grabit sa apara in gradina lui nea` Ion. Cu startul furat inca de acum trei saptamani, cand au rasarit primii ghiocei, inceputul lui martie a umplut curtea cu spanac si ceapa verde.
"Uitati cat este spanacul de frumos! L-am acoperit asta iarna cu paie.
Specialistii spun ca fenomentul neobisnuit este un avantaj binevenit pentru agricultori dupa o iarna extrem de grea.
Marius Muresan, inginer agronom: "Oamenii au inceput sa isi pregateasca gradinile pentru a le planta cu legume si totul a inverzit mai repede ca de obicei, cel putin fata de anul trecut"
Tot ca o premiera, gospodarul a semanat cartofi la inceput de martie, cu trei saptamani mai devreme ca de obicei. Spera ca norocul martisorului sa-i aduca o recolta bogata!
"Uitati ce frumos se lucreaza. Pamantul este foarte afanat. Am pus salata, mazare, cartofi"
Si daca tot i-au rasarit in gradina zece kilograme de spanac, nea' Ioan a umplut cosul, iar bucatareasa s-a apucat de treaba. Frunzele proaspat culese au fost numai bune de umplut o placinta de post.
"Aici avem spanac proaspat. L-am cules din gradina. Vreau sa fac o placinta cu spanac de post ca e Postul Mare. Cu ciuperci, ceapa si marar"
Spalati bine spanacul, puneti-l in apa clocotita si fierbeti-l. Caliti ceapa cu ciuperci, marar si suc natural de rosii. Umplutura este gata. O puneti in aluatul facut dintr-o jumatate de kilogram de faina, o lingura de otet, o lingura de ulei de masline si apa.
Ceapa s-a terminat de dustuit, punem o lingura de ketchup facut de noi acasa, din rosiile noastre. Amestecam, o lasam putin.
Bagati totul la cuptor. Placinta este gata intr-o jumatate de ora. Rumena si cu gust de… primavara!


