
Ai grija mare! Asta e alimentul pe care il consumi zilnic si care te imbolnaveste de cancer de colon! Trebuie neaparat sa reduci consumul lui
Cancerul de colon este tipul agresiv de cancer care ofera pacientilor foarte putine sanse de supravietuire, el reprezentand a doua cauza de mortalitate in randul barbatilor, asta dupa cancerul la plamani, cat si in radul femeilor, dupa cancerul la san.
Cei de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor au realizat niste statistici care arata ca un mare risc in ceea ce priveste dezvoltarea tumorilor maligne in zona colonului este consumul de carne rosie. Acest produs consumat in exces reprezinta un mare risc de devoltare al acestui tip de tumori.
Sunt numeroase studii care au subliniat caracterul nociv al carnii rosii, mai ales al celei procesate (Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca 50 de grame de carne procesata pe zi creste riscul aparitiei de cancer de colon cu 18%), dar aceasta reprezinta in continuare un aliment de baza