Pacientul nu a stat pe gânduri și a fugit din spital, de teama a ceea ce va urma. Oamenii legii îl caută de ieri pe bărbat. Omul ar fi fugit din spital înainte să-i fie făcute analizele.

Citește si: Variola maimuței, la granița cu România

În realitate, trei români ar fi infectați cu variola maimuței și nu doi. Cea de-a treia persoană a ajuns la spital și urma ca medicii să îi facă analizele pentru a confirma sau infirma diagnosticul.

Românul care a fugit din spital de teama diagnosticului este căutat de polițiști

Bărbatul are 36 de ani și a fugit din spital. Poliția îl caută pe individ și este pe urmele lui în aceste momente. Autoritățile vor să afle dacă aceste trei cazuri au legătură între ele, potrivit Observator.ro.

Primul bărbat din România care a fost confirmat cu variola maimuței a fost internat la Spitalul Victor Babeș. Urmează să stea mai multe zile în izolare. Bărbatul s-ar putea alege cu dosar penal, potrivit aceleiași surse.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Motivul este acesta: bărbatul nu dorește să dea niciun fel de detaliu despre partenerul lui de viață. S-a aflat ulterior că bărbatul de 26 de ani s-a infectat cu variola maimuței de la iubitul lui.

Citește si: Variola maimuței se răspândește rapid în Europa

Se pare că iubitul său a călătorit recent în Europa. Direcția de Sănătate Publică București a deschis o anchetă în acest caz.

Tânărul infectat cu variola maimuței este şi seropozitiv, așadar a fost infectat cu virusul HIV.

Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat la un bărbat de 32 de ani. Starea lui de sănătate este stabilă. Simptomele inițiale ale bolii includ febră, ganglioni limfatici umflați, dureri musculare și articulare și oboseală.

Citește si: Anunț OMS: Epidemiile de boli endemice precum variola maimuțelor devin tot mai frecvente

Imediat se dezvoltă o erupție cutanată pe întreg corpul. Primul caz cunoscut de variola a maimuței la om a fost înregistrat în 1970 în Republica Democratică Congo.

Citește si: Ministerul Sănătății a confirmat al doilea caz de variola maimuței în România. Primele informații despre starea pacientului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si