PSD: „Alegerea lui Orban este să fugă de alegeri”

PSD îi acuză, luni, pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban că fug de alegerile locale pentru că știu că nu vor rămâne la putere după vot.

Author: Alex Dumitrescu luni 20 iulie 2020 , 15:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Alegerea lui Orban este să fugă de alegeri. După o asemenea guvernare dezastruoasă, au şi de ce! Iohannis şi Orban nu mai vor alegeri şi folosesc pandemia pentru a fugi de votul românilor”, arată o postare de luni pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată a adăugat că şeful Executivului şi PNL nu ar mai trebui să folosească pandemia pentru a-şi permanentiza hoţia.

„Ei ştiu deja că, după vot, nu au cum să rămână la putere. Liberalii au furat pe rupte banii publici în loc să-i folosească pentru a scoate ţara din criză. Şi fac orice pentru a se ascunde de români şi pentru a putea fura în continuare. Nu mai folosiţi pandemia ca să vă permanentizaţi hoţia”, conchide sursa menţionată. 

A fost stabilită data alegerilor locale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că o decizie privind organizarea sau amânarea alegerilor locale nu ţine exclusiv de Executiv sau de PNL, însă susţine că Guvernul este pregătit „de orice măsură” pentru a apăra sănătatea publică.

„Aici e vorba şi de legitimitate şi de democraţie. Sigur că nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să discutăm de amânarea alegerilor. Dar, dacă va fi necesar, suntem pregătiţi pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populaţiei”, spune prim-ministrul.

În context, senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că partidul susţine organizarea alegerilor în 27 septembrie întrucât „administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând”.

„Legat de alegeri, ele sunt planificate pentru 27 septembrie alegerile locale, există o lege tocmai promulgată de către preşedinte. În principiu, ele ar trebui să se desfăşoare la data stabilită. Acum vedem că există o intenţie destul de clară a PNL de a duce mai departe aceste alegeri pentru că, se pare, nu sunt foarte mulţumiţi cu modul cum sunt prezentaţi în sondaje şi, în consecinţă, ne putem aştepta la orice. Noi suntem de părere că administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând, sperăm ca data de 27 septembrie să poată fi data la care să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă sanitară”, a declarat Lucian Romaşcanu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si