Alegeri Republica Moldova. Un grup de preoti o acuza pe candidata proeuropeana Maia Sandu ca este un "pericol pentru Biserica"

Un grup de preoti din Republica Moldova, printre care si cu episocpul de Balti si Falesti i-a indemnat pe crestini sa nu o aleaga pe candidata proeuropeana Maia Sandu la alegerile de pe 13 noiembrie pentru ca ea reprezinta „un pericol pentru Biserica”.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. vineri 04 noiembrie 2016 , 18:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei a declarat ca Biserica nu se amesteca în politica, dar poate explica oamenilor cine incalca valorile morale sanatoase. Preotii au adaugat ca oamenii trebuie sa sustina un candidat crestin si moral sanatos, asa cum, în opinia lor, este candidatul prorus Igor Dodon.

„Avem de ales un pre­se­din­te din doua can­di­da­tu­ri.

Un cres­tin sau un necres­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot.... Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem cres­tin si patri­ot, nu o sa vor­besc mult, pen­tru ca e nor­mal sa ai o ati­tu­di­ne fata de bise­ri­ca, cre­din­ta si valo­ri­le natio­na­le, asa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ra la func­tia de pre­se­din­te… Ati­tu­di­nea ei fata de mora­li­ta­tea cres­ti­na, fata de cura­te­nia sufle­teas­ca, fata de tot ce este sfant pare sa fie aba­tu­ta mult de la axa nor­ma­li­ta­tii. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca sa venim sa ne împar­ta­sim cu îngri­jo­ra­rea noas­tra cu dvs.”, a declarat Machel alaturi de alti trei preoti, citat de ZiarulNational.md.

Citeste si: Bilanțul morților în urma cutremurelor din Turcia crește! O mamă și cei doi copii din Republica Moldova au decedat, iar alți 27 de moldoveni sunt dispăruți în continuare- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Maia Sandu
Maia Sandu

Totodata, episocopul a acuzat-o pe Maia Sandu ca e stearpa pentru ca nu are copii si familie.

"Rodul activitatii mele, a dumitale, trebuie sa se soldeze cu un... rezultat. Asa cum nu gasim rodul staruintelor ei, am zis ca e un bob sterp. Lumea zice ca ea nu va închide biserici, pentru ca ea se duce la biserica. Eu nu am vazut-o", a mai spus el.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si