Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie. Anunțul oficial

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc, anul acesta, pe 10 noiembrie, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de marți.

R.B., marți 09 iulie 2019 , 14:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Alegeri prezindențiale. ”Data de 10 noiembrie 2019 va fi ziua alegerilor prentru președintele României”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de marți.

Citeste si: Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va avea loc în 3 august

Alegeri prezindențiale. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc pe data de 24 noiembrie. Actul normativ urmează să fie adoptat în ședința de Guvern.

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019. S-a stabilit data. Când mergem la vot

Alegeri prezindențiale. ”Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, şi anume votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului şi după ora 21:00 şi implementarea votului prin corespondenţă", a declarat, marţi, Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Citeste si: Premierul Viorica Dăncilă a solicitat revocarea directorului general interimar al CNAIR

Săptămâna trecută, președintele Autorității Electorale Permanente a precizat că a avut o discuție cu șeful Executivului, despre acest subiect. Decizia va fi luată printr-o Hotărâre de Guvern, care a fost pregătită de AEP, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) fiind co-inițiator al documentului.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si

}