Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus anularea alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin. De asemenea, instituţia a decis reluarea scrutinului.

Andreea Stoica, joi 01 octombrie 2020 , 18:13

Alegeri anulate în Moldova Nouă
Alegeri anulate în Moldova Nouă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Decizia a fost luată după ce a constatat nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Constantin Torma, votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne.

S-a constatat că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă a admis candidatura lui Adrian Torma din partea PSD-Pro România deşi anterior Tribunalul Caraş Severin respinsese candidatura social-democratului, întrucât documentul nu era semnat de liderii locali ai PSD şi Pro România, conform legii.

Anunţul făcut de BEC privind anularea alegerilor din Moldova Nouă

Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale (...) O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor” notează BEC în decizia de anulare a scrutinului.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, întrebat despre decizia BEC de a anula alegerile în Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, unde a câştigat primăria candidatul PSD, că este o dublă măsură a Biroului Electoral Central, având în vedere că a respins mai multe cereri ale PNL cu acelaşi obiect şi pe ultima a acceptat-o.

Alegeri anulate în Moldova Nouă
Alegeri anulate în Moldova Nouă

Alegerile vor fi reluate la 11 octombrie.

Alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă vor fi reluate la 11 octombrie.

PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă au reclamat fraudarea procesului electoral în 11 secţii de votare din localitate, dar şi faptul că social-democratul Adrian Constantin Torma, candidat pentru funcţia de primar, a intrat ilegal în cursa electorală, întrucât candidatura sa fusese respinsă prin decizie judecătorească.

Potrivit datelor postate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Adrian Constantin Torma, susţinut de PSD şi Pro România, a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, în timp ce candidatul liberal Ion Chisăliţă a fost votat de 46,23% dintre alegători.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si