UPDATE. Iniţial, avionul trebuia să aterizeze pe aeroportul Schönefeld, în sud-estul Berlinului, însă în final el a fost direcţionat spre un alt aeroport al capitalei germane, Tegel, aterizând în zona militară a acestui aeroport unde aşteptau numeroase ambulanţe, potrivit cotidianului german Bild.

Citeste si: Predicția înfiorătoare a lui Nostradamus pentru anul 2021

Starea de sănătate a lui Navalnîi după aterizare, stabilă

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, aflat în comă şi sub respiraţie asistată, este "stabilă", a anunţat sâmbătă pentru AFP liderul ONG-ului german Cinema pentru Pace, Jaka Bizilj, la scurt timp după aterizarea avionului care l-a transportat pe opozantul rus la Berlin.

"Starea lui Aleksei Navalnîi este stabilă", a afirmat Jaka Bizilj, în timp ce opozantul rus urmează să fie transportat la un spital din capitala Germaniei, pentru îngrijiri medicale.

Fotografii de la decolarea din Siberia

"Avionul cu Aleksei a decolat spre Berlin. Multe mulţumiri tuturor pentru sprijinul acordat. Lupta pentru viaţa şi sănătatea lui Aleksei abia a început şi mai sunt multe încercări de trecut, însă acum cel puţin a fost făcut primul pas", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvântul a opozantului rus, Kira Iarmîş.

Cu puţin timp înainte, ea a postat o fotografie cu targa care îl transporta pe Navalnîi, şi a scris că alături de el se afla soţia acestuia.

Citeste si: Bombă în cazul Duduianu. Frații lui Emi Pian vor să fie cercetați în libertate pentru tentativă de omor

Aleksei Navalnîi, adus la spitalul universitar Charité din Berlin

Aleksei Navalnîi va fi transportat la spitalul universitar Charité din Berlin, unde un alt reprezentant al opoziţiei ruse, Piotr Verzilov, a fost tratat înaintea lui, transportat tot de ONG-ul Cinema for Peace, care a închiriat avionul sosit la Omsk.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Ce au găsit medicii în corpul lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin internat în Siberia

Principalul adversar al Kremlinului, ale cărui informări publice denunţând corupţia elitelor ruse se bucură de multă popularitate pe internet, a fost deja victimă a unor atacuri fizice.

"FBK (Fondul de combatere a corupţiei) îşi continuă activitatea", a declarat pe Twitter chiar înainte de decolare Ivan Jdanov, directorul acestei organizaţii fondate de Aleksei Navalnîi.

În ultimii ani, mulţi adversari ai regimului de la Moscova au fost victime ale otrăvirii sau au denunţat astfel de otrăviri, atât în Rusia cât şi în străinătate. Autorităţile ruse au negat întotdeauna orice responsabilitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si