Alerta la frontiera cu Serbia: Politistii romani au impuscat azi-noapte doi refugiati afro-asiatici dintr-un grup care au încercat sa forteze trecerea

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au depistat în zona de competenta 12 cetateni afroasiatici,, calauziti de un cetatean sarb, care au încercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia în Romania.

A.L., luni 28 august 2017 , 11:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În noaptea de duminica spre luni, în jurul orei 03.00, la nivelul I.T.P.F. Timisoara a avut loc o actiune privind combaterea traficului de migranti în zona de frontiera Moravita-Denta, ocazie cu care politistii de frontiera au organizat un filtru pe E 70, la iesirea din localitatea Denta, scrie Curentul.

Politistii de frontiera din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a doua autoturisme despre care existau suspiciuni ca transportau migranti din zona de frontiera catre municipiul Timisoara.

soferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele politistilor si au trecut în viteza prin baraj, punand în pericol integritatea acestora, ranind usor un politist si avariind totodata mai multe autoturisme ale institutiei.

Pentru a reusi imobilizarea autoturismelor si a soferilor acestora, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, initial prin tragerea în plan vertical a doua focuri de arma, apoi au tintit pneurile autoturismelor în cauza, reusind sa opreasca una din masini.

In acelasi timp, prin ricoseu, au fost ranite doua persoane, pasageri ai autoturismelor ai caror soferi nu au oprit la control. Cele doua persoane, de origine afro-asiatica, au fost transportate de urgenta la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.

In urma actiunii politistilor de frontiera au fost retinuti 12 cetateni afroasiatici si un cetatean sarb, soferul uneia dintre masini.

Politistii de frontiera continua cercetarile fata de cetateanul sarb, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, iar fata de cetatenii afroasiatici sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si