Alerta meteo ANM de instabilitate atmosferică accentuată intră în vigoare miercuri la ora 12.00 și este valabilă până la ora 21.00. Se așteaptă descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. 

Citeste si: Meteo seară 03.05.2022

Perioadele de instabilitate atmosferică accentuată vor fi în special la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei, dar izolat și în restul teritoriului, potrivit site-ului ANM.

Cod Galben pentru jumătate de țară

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 04 mai, ora 12- 04 mai, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30

l/mp.
Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cum e vremea azi în București

În zona municipiului București, vremea va fi azi predominant frumoasă și normală din punct de vedere termic.

Potrivit ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă, în creștere față de ziua precedentă, va fi de 21...22 de grade, se arată în prognoza specială pentru Capitală.

Casă lovită de trăsnet, pod căzut din cauza ploilor

Vremea rea a făcut pagube zilele trecute în regiunea de nord-est a țării. Astfel, ploile puternice au dus la căderea podului peste râul Putna de la Vadu Roșca, în județul Vrancea.

Un alt incident grav a avut loc zilele trecute în Neamț, tot din cauza vremii nefavorabile.

Citeste si:  VIDEO- Cod galben de ploi și vijelii în aproape toată țara

O casă din Neamț a luat foc după ce a fost lovită de trăsnet, iar proprietara casei a suferit un atac de panică. 

”În data de 25.04.2022, la ora 15:10, prin apel 112 pompierii au fost înștiințați despre  producerea unui incendiu  la o locuință situată în comuna Ghindăoani.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și voluntari din cadrul SVSU Ghindăoani."   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si