Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Este foarte grav!"

Alexandru Rafila i-a avertizat pe români cu privire la efectele adverse grave care pot fi provocate de un medicament folosit de foarte mulți români.

Author: Catalina Popa vineri 11 decembrie 2020 , 12:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Reprezentantul României la OMS se află în izolare, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită.

Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a transmis profesorul Alexandru Rafila.

Azitromicina este un antibiotic din clasa macrolidelor, fiind utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene. Printre acestea se numără: otite, pneumonie și infecții la nivel gastrointestinal. Căile de administrare disponibile sunt orală, intravenoasă și oftalmică.

Medicul Alexandru Rafila a fost confirmat cu virusul SARS Cov 2

El a afirmat că se simte bine. Totodată, medicul a precizat că a purtat masca de protecţie.
Medicul Rafila s-a testat după ce soţia sa a fost confirmată cu noul coronavirus, moment în care medicul s-a izolat la domiciliu.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi seară, că Alexandru Rafila este propunerea PSD petru funcţia de prim-ministru dar nu va participa la consultările programate luni la Cotroceni.

Citeste si: Marcel Ciolacu anunţă că i-a informat pe socialiştii europeni despre situația din România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si