Alimentul de bază al românilor se scumpește, deși România este printre principalii producători din Europa! Cum s-a ajuns aici?

Cartofi mai scumpi in medie cu peste 30 la suta fata de anul trecut. Asta gasesc romanii in piete in sezonul rece din 2018, desi Romania este unul dintre cei mai mari producatori din Europa, iar romanii consuma aproape 100 de kilograme de cartofi pe cap de locuitor anual.

Author: G.S. marți 11 decembrie 2018 , 19:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De sarbatori, mancarea saracului, asa cum i se mai spune, risca sa devina un lux pentru multi oameni. Si nu e singurul produs alimentar care s-a scumpit considerabil.

Romania este pe locul sapte in Uniunea europeana la productia de cartofi. Totusi, in mod paradoxal, asa-numita mancare a saracului se scumpeste tocmai de sarbatori.

Oprea Vîlsan, un fermier din Ghimbav, vinde productia de 30 de tone de cartofi pe care a avut-o anul acesta pe taraba sa din Piata Dacia din Brasov. Pretul unui kilogram de cartofi este dublu acum, fata de anul trecut.

Romanii consuma, in medie, 100 de kilograme de carfofi pe an. O asemenea diferenta de pret nu este de neglijat.

Producatorii din Neamt au fost nevoiti sa majoreze preturile ca sa isi scoata chletuielile. In Sibiu un kilogram de cartofi se vinde in piete cu 2 lei.

Cartofii, insa nu sunt singurul aliment care s-a scumpit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si